001.jpg

Міська дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди постійно оновлюється та поповнюється новим обладнанням.

«Крок за кроком ми виводимо сумську медицину на якісно новий рівень. За рахунок коштів міського бюджету проводимо ремонти і закуповуємо сучасне обладнання. На здоров’ї, а тим паче здоров’ї дітей, економити не можна», – зазначив міський голова.

Нині у розпалі капітальний ремонт лор-відділення, на проведення якого з міського бюджету виділено 1,3 млн гривень.
Паралельно відбувається капітальний ремонт приймального відділення. Фінансування та виконання цих робіт узяв на себе благодійний фонд «Технологія».

Як повідомив член наглядової ради БФ «Технологія» Іван ПРОСКУРНЯ, ремонт триватиме близько трьох місяців, на його проведення передбачено близько 3 млн грн., але за потреби благодійники готові збільшити фінансування. Окрім заміни вікон і дверей, підлоги, сантехніки, відремонтують обидва входи до відділення, а також зроблять більш зручним планування приміщення.

А вже за кошти міського бюджету буде проведено благоустрій території з розширенням стоянки перед лікарнею, що дасть змогу облаштувати там більше паркомісць для приватного транспорту, аби власники останнього не залишали його у дворі лікарні, де зупинятиметься винятково санітарні автомобілі.

Головний лікар міської дитячої лікарні Святої Зінаїди Олександр ЄМЕЦЬ розповів, що в останні чотири роки за сприяння міської влади вдалось виконати значний обсяг ремонтних робіт. Насамперед створювали умови для перебування та лікування хворих. Наразі практично всі відділення відремонтовані і перебувають у гарному стані. Тож дійшла черга і до приймального, яке самі медики називають обличчям лікарні.

А вже нині тут із гордістю демонструють приведені до ладу торік педіатричне відділення і рентген-кабінет. Ремонт останнього обійшовся у 495,5 тис. грн. Частину коштів (200 тис. грн.) дала держава, решту профінансували з міської скарбниці. Лишень ремонтом оновлення не обмежилось. Морально та технічно застарілий рентген-апарат замінили на надсучасний. На його придбання з міського бюджету було виділено 4,5 млн гривень.