001.jpg

Шановні сумчани!

Щиро вітаю всіх із Днем Соборності України!

Ми всі різні, але разом з тим – ми єдині. І в цьому наша сила.

День Соборності – ще один привід, аби підтвердити, що в українців один світогляд, одна віра в майбутнє, одна мета і тому Україна – велика держава.

Сто років тому, 22 січня 1918 року, Центральна Рада проголосила IV Універсал, яким сповіщалося, що «однині Українська народна республіка стає самостійною, ні від кого незалежною, вільною суверенною державою українського народу», та було заявлено про прагнення до мирного співіснування з усіма сусідніми державами, які не мають права втручатися в її внутрішні справи.

Універсал визначив мету українського народу – створення суверенної держави.

А вже рівно за рік – 22 січня 1919 року було зроблено ще один крок: урочисто проголошено Акт Злуки між двома українськими державами – УНР та ЗУНР.

З кожним роком ми все більше усвідомлюємо важливість цих подій в нашій історії, як і розуміння того, що без них не було б нині нашої незалежної, вільної, соборної держави.

Сьогодні, пам’ятаючи уроки минулого та згадуючи покоління усіх, хто доклав частку свого серця та рук до справи державотворення, маємо робити все задля того, щоб наша країна ставала міцнішою та процвітаючою. Тож всіх, хто любить нашу Батьківщину, я закликаю єднатися!

Зі святом!

 

З повагою міський голова                                                                                                                        Олександр Лисенко