001.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО відвідав дошкільний навчальний заклад «Яблунька», де минулого тижня запрацював новозведений другий блок садка.

Будівництво тривало з липня 2016 року. З його завершенням з’явилась можливість відкрити у дитсадку ще чотири групи. Наразі у «Яблуньці» заповнено 220 місць, ще 20 – вакантні. Працює вісім груп: дві раннього віку, решта – дошкільного. Персонал дошкільного закладу поповнився сімома вихователями та чотирма помічниками вихователя.

На будівництво другого блоку з міського бюджету спрямували 8 млн грн., ще 500 тис. грн. пішло на оснащення. Залишилось лише довпорядкувати територію.

Як розповіла завідувачка дошкільного навчального закладу Наталія МАТЮХІНА, у «Яблуньці» все зроблено у відповідності до будівельних і санітарних норм. Серед особливостей – ізольований харчоблок з відокремленими цехами, окремий медичний блок, у кожній групі є санвузол для дітей і персоналу.

«Ми ставили собі завдання закрити на Хіммістечку чергу на місця у дитячих садках, через що жителі мікрорайону змушені були влаштовувати дітей до дошкільних навчальних закладах по інших куточках міста. Так само поступово вирішуватимемо проблему по інших мікрорайонах, аби забути про брак місць і переповнені групи», – зазначив міський голова Олександр Лисенко.

Опісля Хіммістечка, повідомив міський голова, переходять на 12-й мікрорайон, де неподалік дитячого садка «Ясочка» зведуть новий сучасний дошкільний заклад. Якщо погода дозволятиме, з початком робіт не зволікатимуть.