Надрукувати
Перегляди: 2735

Від сьогодні розпочала роботу ковзанка зі штучним льодом на майдані Незалежності.

Вона з’явилась за ініціативи міського голови Олександра ЛИСЕНКА та сприяння голови ГО «Федерація хокею з шайбою міста Суми» Олександра ШЕРСТЮКА.

Відкриття ковзанки розпочалося з показових виступів вихованців обласної ДЮСШ «Чемпіон» з льодових видів спорту та хокеїстів ХК «Суми».

Потім зі святом всіх присутніх привітав міський голова. «Наше завдання – дарувати людям радість, вивести мешканців на повітря, дати дітям можливість спілкуватися між собою, а також популяризувати спорт. Катання на ковзанах – це гарні емоції. Сподіваюся, ця льодова арена користуватиметься великою популярністю серед сумчан та гостей міста, – зазначив Олександр Лисенко. – Вітаю всіх із Різдвом Христовим! Бажаю всім добробуту, здоров’я, миру, щастя й злагоди».

Керманич міста зізнався, що не катався вже багато років, але взув ковзани та зробив декілька кіл льодовою ареною.

Як розповів Олександр Шерстюк, такий подарунок містянам – ковзанку хотіли зробити ще до Дня Святого Миколая, проте погодні умови дещо внесли свої корективи. Зараз все гаразд, ковзанка відкрита на радість відвідувачам. Вона має розміри 13 на 25 метрів, лід на ній був зроблений спеціальною машиною. У вечірній час майданчик підсвічуватиметься, що надаватиме катанню особливої атмосфери. Ковзани тут можна брати напрокат або приходити зі своїми. Якщо зі своїми ковзанами, то за сеанс розваг дорослі сумчани повинні будуть заплатити 30 грн., для дітей година катання коштуватиме 20 гривень. Взяти ковзани на прокат коштуватиме ще плюс 30 гривень.

Для дітей-сиріт та дітей, позбавленим батьківського піклування, дітей військовослужбовців, які загинули під час виконання службових обов’язків, а також дітей із сімей учасників АТО (при пред’явленні відповідного посвідчення) діятимуть знижки.

Ковзанка працюватиме щодня із 10:00 до 22:00.

Планується, що насолоджуватись катанням можна буде до кінця лютого.