0010.jpg

Заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО від імені міської влади привітала сумських військовослужбовців із професійним святом під час урочистих заходів в обласному академічному театр імені Щепкіна.

У холі та перед театром гості урочистостей мали можливість ознайомитися з виставкою військової зброї та техніки.

Участь у святковому зібранні взяли керівники міста та області, військовослужбовці, представники громадських та волонтерських організацій.

Офіційна частина святкування розпочалась із внесення державного прапора України та бойового прапора 27-ої Сумської реактивної артилерійської бригади. Віддаючи шану полеглим у боях за Україну військовослужбовцям, присутні вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

З привітанням до воїнів звернулася заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО. Вона наголосила, що наразі наша армія демонструє усьому світові, що українці – потужна нація, яка вміє себе захищати.

«Шановні наші воїни, волонтери і ветерани, від імені міської ради та особисто міського голови вітаю вас із святом, з Днем Збройних Сил України. Хочу подякувати за вашу величезну працю і самопожертву, віддану службу нашому місту і нашій державі. Ви є взірцем справжньої мужності, професіоналізму і вмінь, і на вашому прикладі ми виховуємо наших дітей. Низький вам за це уклін. Бажаю всім міцного здоров’я, злагоди у ваших родинах та довгих років життя», – звернулася заступник міського голови до бійців.

Потому Віра Мотречко вручила Почесні відзнаки міської ради «За заслуги перед містом» ІІІ ступеня «За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток і зміцнення Збройних Сил України, активну громадянську позицію та з нагоди Дня Збройних Сил України» Віктору КОВАЛЕНКУ та Андрію ТИМОФЕЄВУ. Подяки міського голови з врученням нагрудного знаку «За старанність, розумну ініціативу, сумлінне виконання службових обов’язків, міцну військову дисципліну та з нагоди Дня Збройних Сил України» отримали військовослужбові 27-ої Сумської реактивної артилерійської бригади Ігор СТАНІСЛАВСЬКИЙ, Микола КОМЛИК та Михайло ЛОЙКО.

Коли на сцену піднялась Любов ТАТАРЧУК, щоб отримати Орден «За мужність» ІІІ ступеня, яким посмертно нагороджений її син Юрій Татарчук, присутні піднялися з місць, аби вшанувати пам’ять загиблого воїна, а його матір провели зі сцени під гучні оплески.