003.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО оглянув будівництво футбольного поля в рамках реалізації проектів громадського (партиципаторного) бюджету.

Даний об’єкт розміщений між буд. № 23, № 25 по вул. Новомістенській, та буд.№ 19, № 21, № 23, № 25 по пр-ту Шевченка. Після того, як влада відремонтувала навколишні двори, жителі й собі задумались про впорядкування занедбаного спортивного майданчика. Дізнавшись про можливість втілити свою ідею в рамках громадського (партиципаторного) бюджету, підготували та подали на конкурс відповідний проект, що увійшов до числа переможців. Наразі роботи з облаштування спортивного майданчика тривають. Тут уперше роблять покриття поля зі спеціальних матів.

«Це гарний приклад управління містом разом влади і громади. Все, що ми робимо, це все кошти громади, а партиципаторний бюджет дає можливість втілити саме ті ініціативи, реалізації яких хочуть сумчани. 24 листопада почалось голосування за наступні проекти громадського бюджету. Закликаю сумчан бути активними і підтримувати ті проекти, реалізацію яких вони вважають нагальною», – зазначив міський голова.

Профінансували з міського бюджету цьогоріч і заміну покриття на футбольному майданчику біля школи № 6. За словами директора навчального закладу Людмили НОВИК, цього потребувала не лише школа, адже поле використовують для гри і жителі навколишніх будинків.

Начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ розповів, що загалом у поточному році коштом міського бюджету зроблено півдесятка футбольних полів, державного – два. Покриття робили з крихти, штучної трави чи матів. На наступний рік управління подало пропозиції до бюджету розвитку щодо будівництва п’яти спортивних полів. Можливо частину таких робитимуть і в рамках громадського бюджету.