005.jpg

У вівторок, 7 листопада, міський голова Олександр ЛИСЕНКО разом із журналістами проінспектував хід робіт з розбудови інфраструктури Курського мікрорайону.

Очільник Сум зазначив: «Ще не так давно Курський мікрорайон вважався ледь не окраїною Сум. Сьогодні ж, завдяки плановій роботі міської влади та самих мешканців, ця територія міста зазнала багато змін. Ремонтуються дороги, створюються об’єкти благоустрою».

Потому міський голова та журналісти оглянули внутрішньобудинкову дорогу по вул. Лесі Українки, 25, дорогу по вул. Романа Атаманюка та сквер по вул. Ковпака, 81Б.

За словами начальника управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталія ШИЛОВА, роботи на першому об’єкті вдалось розпочати завдяки зекономленим коштам. Окрім вул. Лесі Українки, 25 цьогоріч управління позапланово відремонтує внутрішньобудинкові дороги по пр-ту М. Лушпи, 27, вул. Реміснича, 25, вул. Лермонтова, 3. На цих об’єктах нині також повним ходом тривають роботи.

Що ж стосується вул. Романа Атаманюка, то ремонт дороги, який розпочали у 2016 році, дещо затягнувся.

«Пов’язано це з тим, що ми підійшли до цього об’єкту комплексно. Торік тут замінили водопровід, теплотрасу та мережі. І лише після цього розпочали ремонт дорожнього покриття, на що було спрямовано 4 млн гривень. Роботи виконувало КП «Шляхрембуд», – пояснив начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства.

Віталій Шилов підкреслив, що завдяки повній заміні мереж на цій ділянці, найближчі 30 років з ними клопоту не буде.

Потому відвідали сквер біля будинку № 81Б по вул. Ковпака, який було збудовано в рамках громадського (партиципаторного) бюджету. Тут вже встановлено лавочки, ліхтарі, облаштовані доріжки. Поруч знаходиться футбольне поле зі штучним покриттям. Як повідомив Віталій Шилов, незабаром неподалік з’явиться ще один майданчик для занять спортом.

Очільник Сум Олександр Лисенко зазначив: «Жодна вулиця міста не залишиться поза увагою міської влади. Ми й надалі ремонтуватимемо дороги, створюватимемо зони відпочинку та виконуватимемо інші роботи для того, аби сумчанам було комфортно у рідному місті. А від мешканців Курського та інших мікрорайонів міста ми завжди готові чути пропозиції, побажання щодо розбудови цих територій та втілювати їх в життя».