0012.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО разом із представниками ЗМІ побував в мікрорайоні Добровільної, де наразі ведуться роботи з облаштування сучасного футбольного поля, куточку відпочинку і зони для заняття спортом для різних вікових груп, енергомодернізації тамтешнього навчально-виховного комплексу.

«Я почерзі відвідую мікрорайони нашого міста, аби особисто проінспектувати хід ремонтно-будівельних робіт на важливих об’єктах. Безпосередньо на місці спілкуюсь із замовником і виконавцем робіт, а також із тими, для кого ми все це робимо. З першими обговорюємо перебіг ремонтів і будівництва, терміни завершення робіт, а з місцевими жителями – що необхідно запланувати на наступний рік», – зазначив Олександр Лисенко.

На Добровільній наразі коштом міського бюджету проводять енергомодернізацію будівлі НВК № 16 ім. Олексія Братушки «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад», поруч у рамках громадського (партиципаторного) бюджету облаштовують відпочинкову та спортивну зони, а за кошти державного бюджету роблять футбольне поле.

На роботи з модернізації навчально-виховного комплексу цьогоріч із міського бюджету виділено 5 млн гривень. За ці кошти тут замінять решту старих вікон (понад 120 штук), утеплять фасад і дах. Наразі, за словами підрядника, виконано 25% робіт. Упоратись із усім розраховують до кінця року. На всі матеріали є сертифікати якості. У наступному році у НВК налаштують вентиляцію у кабінеті хімії, спортивній залі та харчоблоці, замінять лампочки. Підрядник узявся виконати весь обсяг робіт по об’єкту за 5,7 млн гривень.

Готовність куточка відпочинку і зони для заняття спортом для різних вікових груп, що реалізуються в рамках громадського (партиципаторного) бюджету, повідомив начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ, нині становить 80%. Залишилось лише оснастити тренажерами спортивний майданчик.

«Життя змінюється і змінюється на краще, адже раніше наша Добровільна нікому не була потрібна. Ми вдячні всім, хто нам допомагає, особливо міському голові, котрий постійно відгукується на наші прохання, спілкується, підтримує», – зазначила голова квартального комітету № 57, одна з авторів проекту Надія ОТИЧ.

Третій важливий для Добровільної об’єкт – сучасне футбольне поле, повідомив Віталій Шилов, планують зробити до кінця жовтня.

На наступний рік, повідомив міський голова, подали до Мінрегіону пропозиції щодо проектів будівництва футбольних полів зі штучним покриттям на територіях трьох шкіл.