003.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО проінспектував хід робіт із реалізації у Роменському мікрорайоні інфраструктурних проектів, що втілюються коштом міського бюджету.

«Ми приходимо до кожного мікрорайону з проектами, що покликані зробити життя його жителів зручним і комфортним. Намагаємось насамперед втілювати побажання жителів щодо ремонтів доріг, тротуарів, благоустрою, будівництва нових об’єктів різних спрямувань. Так послідовно по кожному мікрорайону виконувати те, чого чекають від нас люди», – зазначив міський голова.

Так у Роменському мікрорайоні з ініціативи депутатів міської ради, котрі закріплені за даним округом, – Ігоря та Юрія ПЕРЕПЕК, Геннадія ГРИЗОДУБА – та за підтримки керівництва міста біля школи № 25 ведеться облаштування зони відпочинку під назвою «Мамин сквер». Нині підрядник готує площадку під багатофункціональне спортивне поле, викладає доріжки.

Як розповів начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ, загальна вартість проекту становила 2,2 млн грн., але в результаті ProZorro початкова вартість робіт знизилась до 1,8 млн гривень. Цьогоріч із міського бюджету на цей об’єкт було виділено 500 тис. грн., але найближчим часом управління капітального будівництва та дорожнього господарства планує збільшити фінансування по даному об’єкту шляхом перерозподілу коштів.

«Міський голова поставив завдання намагатись максимально завершити роботи до кінця року, тож на найближчу сесію винесемо рішення про перерозподіл кошів усередині управління. Будемо додавати мінімум 1 млн грн., щоб закінчити роботи цього року в повному обсязі», – повідомив Віталій Шилов.

Аби сквер відповідав своїй назві, ініціатори планують ще й встановити на його території дві тематичні контактні скульптури: жінки при надії та жінки з дитиною.

«У кожному мікрорайоні має бути місце, куди жителі могли б прийти відпочити, і для їм цього не треба було їхати кудись», – наголосив Ігор Перепека.

Поруч, у буд. № 1/1 по вул. Котляревського, міська влада планує розмістити амбулаторію сімейної медицини. На сесії міської ради у вересні нежитлові приміщення, якими до цього користувався орендар, передали в оперативне управління та на баланс Центру первинної медико-санітарної допомоги № 3. Орендар погодився поступитись приміщеннями на користь громади.

«Можна без перебільшення сказати, що майже 12 тисяч жителів Роменського мікрорайону обмежені в якості надання медичних послуг, адже найближчі поліклінічні відділення розташовані по вул. Іллінській і вул. 20 років Перемоги. Відкриття амбулаторії по вулиці Котляревського дозволить забезпечити їх оперативним отриманням першої медичної допомоги, диспансерним наглядом і моніторингом за станом здоров'я», – зазначив заступник міського голови Максим ГАЛИЦЬКИЙ.

Приміщення потребують лише незначного ремонту і дооснащення, також треба зробити фасад і зручні підходи. Їх уже оглянули медики, котрі визнали його придатним під розміщення такого закладу. Також вони висловили свої побажання щодо виконання ремонтних робіт і обладнання. Наразі обраховують усі потреби.

Тривають у мікрорайоні і роботи з капітального ремонту головної дороги. Як повідомив Віталій Шилов, вже закінчено роботи зі встановлення бордюрів і покладено нижній шар асфальту, зроблено «кишені» для зупинки громадського транспорту, встановлено світлофор на перетині вул. Роменської та вул. Лисенка. Нині проводиться підрізка дерев. Найближчими днями працівники КП «Шляхрембуд» продовжать роботи з облаштування тротуарів, що були припинені через несприятливі погодні умови. Наявне фінансування, зауважив начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства, дозволить виконати заплановане на поточний рік. У наступному роботи продовжать.