007.jpg

На вулиці Люблінській триває будівництво першого багатофункціонального стадіону просто неба.

Раніше на цій території було футбольне поле заводу «Електрон», але потім її віддали орендареві, який хотів побудувати котеджі. Та місцеві жителі виступили проти і попросили зробити тут повноцінний спортивний майданчик.

«Досі в цьому великому мікрорайоні не було території спеціально облаштованої для занять фізичною культурою та спортом, а традиційно саме це місце люди звикли використовувати для цих потреб. І ми пішли на зустріч громаді», – зазначив міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Як розповів начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ, першочергово планувалось зробити виключно стадіон. Втім, у процесі виконання робіт з’явились нові пропозиції. А відтак, за півтора року виконали всю паперову роботу, а також зробили футбольне поле, майданчик зі штучним покриття шостого покоління для міні-футболу, облаштували бігові доріжки та куточок для гри у настільний теніс, встановили спортивні тренажери, лави та трибуни, є місце, де можна пограти у шахи чи шашки.

На облаштування спортивної споруди спрямували з міського бюджету близько 4 млн гривень.

Будівельні роботи будуть продовжені. Зокрема, в планах зробити дорогу, освітлення. Також на території стадіону зарезервовано місця під боксерський ринг і тенісний корт. Щодо першого, ініціативні містяни подали проект на фінансування в рамках  громадського (партиципаторного) бюджету.