007.jpg

У четвер, 21 вересня, до Сум прибули сім вантажівок від благодійного фонду «Help-Point Sumy».

На кордоні Сумської та Чернігівської областей на волонтерів чекали заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ, президент об’єднання «Help-Point Sumy» Маріанне ПІФФАРЕТТІ та директор Сумського обласного благодійного фонду «Хельвеція» Микола РЕЗНІК.

Альона Дмітрєвская подякувала пані Маріанне Піффаретті та всім водіям-волонтерам, які віддаючи себе великій, добрій справі, подолали довгу відстань і доставили вантаж до Сум.

Звертаючись до благодійників заступник міського голови підкреслила: «Ми, сумчани, високо цінуємо, поважаємо вашу роботу та відчуваємо справжню підтримку з боку дружнього міста Волен. Щиро вдячна всім вам за співпрацю, за вагому гуманітарну допомогу, направлену на підтримку соціальних і освітніх закладів нашого міста».

24-й гуманітарний конвой (69 682 кг) зі Швейцарії доправили сімома вантажівками 13 волонтерів, серед яких дві представниці прекрасної статі.
Загальна вартість вантажу складає 304,3 тис. грн.

«У складі вантажу лікарняні ліжка, меблі для лікарень, лікарняна білизна та одяг, медичне обладнання, ортопедичні матеріали, постільна білизна, одяг для пожежних, рятувальні матеріали, шкільні меблі», – розповіла Маріанне Піффаретті.

Гуманітарна допомога буде надана закладам охорони здоров’я, соціального захисту, інвалідам, малозабезпеченим верствам населення.

До слова, вже традиційно, річний гуманітарний вантаж розподілено на дві частини. Першу Суми отримали у травні цього року. Здебільшого він складався з медичного та пожежно-рятувального обладнання, загальною вагою 53 926 кг.