001.jpg

Сумська міська рада та Інститут Східноєвропейських досліджень підписали Угоду про партнерство та співробітництво.

Наміри сторін поглиблювати дружні відносини і далі розвивати співпрацю своїми підписами засвідчили 19 вересня секретар міської ради Андрій БАРАНОВ та координатор з питань України «Інституту Східноєвропейських досліджень» (м. Варшава), колишній Посол Республіки Польща в Україні Яцек КЛЮЧКОВСЬКИЙ.

«Хотілося б сказати, що сьогоднішнє підписання Угоди про співробітництво – це логічне продовження нашої співпраці між містами-побратимами, а також наш поступ до Європи, європейських цінностей. Нам важливо переймати досвід міст-партнерів, зокрема з Польщі. Тому, сподіваюсь на поглиблення співробітництва в різних галузях, подальшому розширенню якого сприятиме підписання Угоди», – зазначив Андрій Баранов.

За словами координатора з питань України «Інституту Східноєвропейських досліджень» Яцека Ключковського, дане підписання передбачає довгострокову стратегічну співпрацю між Сумами та Інститутом та охоплює різні напрямки.

Зокрема, укладена Угода спрямована на посилення співробітництва між партнерами і підтримку процесу європейської інтеграції України; підтримку торговельно-економічної, суспільної, науково-технічної, освітньої, правової, екологічної та інвестиційної співпраці між територіальними громадами, суб’єктами господарської діяльності, закладами освіти і культури, неурядовими організаціями України та Польщі; сприяння забезпеченню постійного конструктивного діалогу та обміну досвіду між представниками малого та середнього бізнесу, територіальними громадами, закладами освіти та неурядовими організаціями.

Угода набирає чинності з моменту її підписання сторонами та діє до моменту, доки вони зацікавлені у продовженні співробітництва.

«Раніше ми вже знайомили поляків із інвестиційним потенціалом Сум і області, а тепер хочемо восени і взимку представити тут польську культуру, польські досягнення. Гадаю, що буде цікаво. Нашу ініціативу фінансово підтримали Європейський Союз і Міністерство закордонних справ Республіки Польща. Дякуємо міській владі і місцевим партнерам за сприяння. Завдяки їх підтримці ми маємо можливості показувати польські проекти сумчанам», – зазначив Яцек Ключковський і запросив всіх охочих відвідати виставки «Польські зміни 1989-2017 роки» та «Репортажне документальне фото», які відкриються сьогодні в міській галереї о 17:00.