002.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО оглянув новопридбані комунальним підприємством «Електроавтотранс» тролейбуси.

Чотири нові машини куплені у ТОВ «СП «Янікс» за результатами тендеру, проведеного у березні поточного року. Вартість кожної машини становить 4,365 млн грн.

«Зазначу, що були спроби зриву закупівель, але процес був на контролі міського голови Олександра Лисенка, тому тролейбуси надійшли до нашого міста і  вийшли на лінію», – зауважив директор КП «Електроавтотранс» Віталій ОДНОРОГ.

Він розповів, що кожна машина може перевозити до 106 пасажирів. Наразі два тролейбуси вже їздять містом, а ще два – комунальне підприємство планує вивести на лінію до кінця тижня. Стара техніка, зазначив очільник комунального підприємства, часто ламається і сходить з маршрутів, із новою таких проблем не повинно бути, а отже буде можливість працювати стабільніше.

«Як і обіцяли, до Дня міста, тролейбуси прибули на територію комунального підприємства. Таким чином придбано стільки машин, скільки й передбачалось бюджетом 2017 року. Зараз складаємо плани на наступний рік. Будемо і надалі робити все, щоб розвивати комунальний транспорт у місті та головне – підвищувати якість надання послуг перевезення сумчан. Наше завдання підвищувати якість послуг з перевезення мешканців міста, розвивати комунальний транспорт, тому ми й оновлюємо тролейбусний парк. Закуповуємо транспорт, контролюємо роботу водіїв, вимагаємо дотримання графіків роботи», – наголосив Олександр Лисенко.

Упродовж півтора місяця автопарк комунального перевізника поповниться чотирма новими автобусами великої місткості. Також є потреба у придбанні автобусів середньої місткості, щоб закрити проблемні маршрути – по вул. Тополянській і вул. Добровільній.

Також КП «Електроавтотранс» самотужки ремонтує наявні автобуси і тролейбуси. Для цього на підприємстві покращують ремонту базу.

«Здійснюємо капітальні ремонтні роботи оглядових канав і побутових приміщень депо, також будуть замінені мережі освітлення, здійснено встановлення LED ламп тощо. Роботи виконуються частково за кошти підприємства, частково за кошти міської скарбниці», – зазначив Віталій Однорог.