001.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО взяв участь у серпневій конференції педагогічних працівників «Якісна освіта в умовах розбудови української школи: здобутки освітньої галузі міста в 2016-2017 навчальному році та перспективи розвитку на 2017-2018 навчальний рік».

«Мені дуже приємно бути зараз із вами. Хочу подякувати за роботу, за нашу ефективну співпрацю. Ви просто молодці! Від себе, і від імені усіх батьків міста хочу сказати – ви нам потрібні. Ви потрібні нашим дітям, адже на вас лягає левова частка піклування про підростаюче покоління, про найдорожче, що в нас є», – зазначив на початку свого виступу очільник міста.

Завдяки старанням педагогів, зауважив міський голова, цього року Суми мають рекордну кількість стипендіатів Президента України та Кабінету Міністрів –дев’ять. Ще 20 отримуватимуть стипендії міського голови.

П’ятеро з семи випускників навчальних закладів Сумщини, які набрали максимальну кількість балів при проходженні зовнішнього незалежного оцінювання, – сумчани.

У своїй промові очільник Сум згадав і про запровадження нового державного стандарту початкової освіти, зауваживши, що на цю реформу чекали і вчителі, і суспільство. І тим приємніше, що стартує вона у тому числі й у Сумах: школа № 27 стала однією з чотирьох в області, що з 1 вересня працюватимуть за новим освітнім стандартом.

Говорив Олександр Лисенко з освітянами і про фінансову підтримку галузі міською владою: про надбавки, капітальні ремонти та оснащення. Цьогоріч, нагадав міський голова, на підготовку навчально-виховних закладів до 1 вересня та нового опалювального сезону спрямували понад 31 млн грн. бюджетних коштів, іще понад 4 млн грн. – на придбання предметів та устаткування. Наступного року, пообіцяв очільник обласного центру, виділять не менше, а от фіксовані суми, що їх додатково отримують на свої потреби навчально-виховні заклади, збільшать – щонайменше на 50 тис. грн.

За визначні досягнення у справі навчання та виховання підростаючого покоління міський голова вручив окремим освітянам відзнаки керівництва міста та області. А ще 12 освітян, насамперед ті, що підготували стипендіатів Президента України та Кабінету Міністрів, і чиї учні здобули на ЗНО максимальну кількість балів, та три навчально-виховні заклади отримали започатковані за ініціативи міського голови та начальника управління освіти і науки так звані «Сертифікати успішності».

До сертифікатів додаються грошові премії у розмірі 5 тис. грн. і 15 тис. грн. відповідно.

Володарі сертифікатів