004.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО провів виїзну робочу нараду на стадіоні «Авангард» щодо перебігу реконструкції даного об’єкта.

«Моя мета – особисто подивитись, як виконуються роботи. Відповідальні за їх проведення постійно звітують про хід реконструкції, але я вважаю за потрібне виїжджати і разом із будівельниками перевіряти, як відбуваються роботи, адже вони фінансуються з міського бюджету, і підрядник має отримувати кошти після того, як виконає певний вид робіт. Ми платимо лише 30% авансу, а решту – по виконанню робіт», – зазначив Олександр Лисенко.

Як розповів генеральний директор ТОВ «Будівельна виробничо-комерційна компанія «Федорченко» Віктор ФЕДОРЧЕНКО, всі роботи, що були у графіку, практично виконані. Підготовлений майданчик з інженерними мережами під поле, зроблений навіс над трибунами, облаштовуються бігові доріжки.

Із виділених з міського бюджету 10 млн грн., повідомив начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ, наразі освоєно 7,5 млн грн. На реконструкцію стадіону також  вдалось залучити фінансування з Державного фонду регіонального розвитку. Наразі отримано 900 тис. грн, решта – 3,1 млн грн. – мають надійти частинами до кінця року. Втім, міська влада робить все від неї залежне, аби отримати державні кошти якомога раніше, адже за несприятливої погоди не буде змоги їх освоїти. Сподіваються на порозуміння у цьому питанні, а також у питанні отримання футбольного поля по лінії Міністерства молоді та спорту. В іншому разі його купуватимуть за кошти громади.

Нагадаємо, реконструкція стадіону «Авангард» розпочалась 11 квітні. Роботи виконує ТОВ «Будівельна виробничо-комерційна компанія «Федорченко», яке через систему електронних закупівель запропонувало ціну у 18,5 млн гривень.

До 2010 року «Авангард» належав машинобудівному підприємству, а сім років тому був переданий у комунальну власність.