006.jpg

Працівники комунального підприємства «Зеленбуд» облаштовують по вулиці Горького квіткову композицію «Жар-птиця».

За слова директора підприємства Володимира ЛАВРИКА, це наступник того птаха, що колись «мешкав» у Квітковому сквері. Та композиція неодноразово потерпала від рук вандалів і вже не підлягала реставрації. А відтак, вирішено було зробити нового птаха й оселити його в іншому місці.

«Ми порадились із міським головою й обрали вулицю Горького, адже досі квіткових композицій тут не було. Причому вирішили зробити одразу дві: птаха на схилі, а ще одну поруч – горизонтальну», – повідомив Володимир Лаврик.

Безпосередньо на створення птаха піде до 5 тисяч квітів. Для композиції обрали три сорти, що квітнуть довше: цілозію, цинерарію та альтернантеру. Восени замість них зеленбудівці висадять тюльпани.

А до Дня міста облаштують іще дві квіткові композиції: «Я люблю Суми» та «Букет нареченої». Із ними загальна кількість таких об’єктів по місту складатиме 51.

«Дуже важливо, що ми ремонтуємо дороги, тротуари, житловий фонд, закуповуємо транспорт, але також не менш важливо, щоб місто було не лише чистим та охайним, а ще й красивим. Запевняю, що ми й надалі над цим працюватимемо», – зазначив очільник міста.

Він подякував працівникам КП «Зеленбуд» за роботу, а всіх містян закликав поважати чужу працю та своє місто, а отже, й самих себе.