005.jpg

На базі КП «Електроавтотранс» відкрили навчальний центр, в якому готуватимуть водіїв тролейбусів.

До навчання приступають 12 осіб, які за п'ять з половиною місяців сядуть за кермо тролейбуса.

Як повідомив директор КП «Електроавтотранс» Віталій ОДНОРОГ, наразі на підприємстві існує недобір кваліфікованих кадрів, тож без роботи слухачі курсів не залишаться.

«Раніше банально не було тролейбусів, а зараз близько 12 справних одиниць транспорту стоять без діла, адже немає кому працювати. Тому запрошуємо всіх охочих на курси, а після їх успішного завершення – на роботу. Ситуація на підприємстві стабільна, зараз наші працівники отримують близько 4 тисяч гривень, а після нового року прогнозуємо збільшення зарплатні до 5 тисяч гривень на місяць», – повідомив Віталій Однорог.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО пояснив своє бачення розвитку комунального транспорту в місті: «Для покращення функціонування системи комунального транспорту потрібен комплексний підхід: від навчання водіїв до закупки нової техніки. Варто зазначити, що Суми – одне з небагатьох міст України, яке створило подібні центри та навчає водіїв. Я впевнений, що дуже скоро це принесе позитивний результат».

Також міський голова побував у майстернях, де ремонтують тролейбуси, що вийшли з ладу, і, загалом, залишився задоволений результатом. За його словами, капітальний ремонт обходиться мінімум удвічі дешевше за придбання нової техніки.