Надрукувати
Перегляди: 379

У Сумській міській ТГ триває місячник з благоустрою.

Про те, що планують зробити та на чому зосередять увагу, розповіли під час брифінгу в. о. міського голови Артем КОБЗАР, його радник Віталій ЖИЛЕНКО, директор департаменту інфраструктури міста Євген БРОВЕНКО, директор департаменту інспекційної роботи Максим ЗЕЛЕНСЬКИЙ.

Артем Кобзар нагадав, що місячник триватиме по 17 травня. Заплановані також дні, в які відбудеться загальноміська толока: 12, 19, 26 квітня. Наводитимуть лад не лише в Сумах, а й у старостинських округах. Особливу увагу приділять приватному сектору. Повсюди роботу вже розпочались. До них залучені відповідні комунальні служби та комунальні підприємства, установи, заклади. Посадовці міської ради спільно з депутатами також вийдуть на прибирання.

Як розповів Віталій Жиленко, чекають на активну участь виробничників і бізнесу, яких попросили долучитись. У переліку запланованого й очищення територій від опалого листя та підрізання дерев. Завдання не лише навести лад, а й оперативно вивезти сміття, яке зберуть за час місячника.

Наприкінці березня фахівці департаменту інспекційної роботи обстежили території закладів освіти та медицини, аби виявити проблемні моменти. Суттєвих зауважень не було. За два –три тижні ці об’єкти оглянуть повторно, а у травні – дивитимуться, як спрацювали суб’єкти господарювання, підприємства.

В. о. міського голови вкотре закликав сумчан долучатись до масштабного весняного благоустрою, адже це дозволить більше зробити й охопити більшу територію. Можна поприбирати біля будинків або ж на інших територіях. У першому випадку, повідомив Євген Бровенко, треба зв'язатися з управителем або з правлінням ОСББ, у другому – з департаментом інфраструктури міста (тел.: 70-05-90). Така організованість сприятиме поінформованості комунальників про те, де учасники прибирання склали зібране сміття, яке необхідно вивезти.

Віталій Жиленко наостанок звернувся до жителів громади з проханням підтримувати чистоту в громаді постійно.