006.jpg

Відбулась зустріч влади громади та благодійних організацій з мешканцями, які постраждали від ворожого «шахеда» в ніч на 13 березня.

Постраждалим розповіли про те, як отримати компенсацію за знищене та пошкоджене майно, як поновити втрачені документи та до яких структур для цього звертатись. Це, насамперед, департамент соціального захисту населення, ЦНАП та БТІ.

Представник штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Станіслав ПОЛЯКОВ повідомив, що за місцем розміщення штабу можна отримати консультацію спеціалістів департаменту соціального захисту населення, ЦНАПу, департаменту інфраструктури міста.

Серед того, що хвилювало людей найбільше, було прохання зайти до своїх помешкань, які зазнали пошкоджень, та забрати те, що вціліло. Зокрема, це стосувалось квартир, які поруч з епіцентром руйнувань.

З цим представники ДСНС попросили трохи зачекати, бо ще тривають аварійно-рятувальні роботи. Поліція цілодобово охороняє понівечений будинок.

Представники благодійних, гуманітарних та волонтерських організацій розповіли про те, чим вони готові допомогти людям.

По завершенню зустрічі сумчани отримали продуктові набори, які надала американська некомерційна організація «Global Empowerment Mission» (GEM).