002.jpg

У Сумах ліквідовують наслідки атаки ворожого БпЛА у ніч проти 13 березня.

19 березня

У лікарнях залишаються троє постраждалих. Стан усіх – середньої важкості.

За консультаціями з різних питань (обстеження постраждалих приміщень, надання заяв на проведення обстежень та отримання матеріальної допомоги тощо) звернулись іще четверо постраждалих.

Працівники ЦНАПу надавали постраждалим необхідні послуги. 

Працівники комунальних служб за допомогою спеціалізованої техніки очищували території від відхоів руйнації (вивезено таких 60 м3).

Жителям будинку, що постраждав, допомагали вивозити речі з пошкоджених квартир.

Працівники поліції охороняють громадський порядок на місці надзвичайної ситуації.

***

18 березня

Сьогодні КП «Зеленбуд» і КП «Шляхрембуд» прибирали будівельне сміття навколо будинку, в який влучив «шахед» (вивезено 90 м3). Днем раніше, у неділю, 17 березня, працівники комунальних підприємств допомагали постраждалим забирати речі з пошкоджених осель.

Потребу в тимчасовому помешканні виявили дев’ять родин. Чотири – ще визначаються з місцем поселення.

Надано консультації з різних питань (обстеження постраждалих приміщень, надання заяв на проведення обстежень та отримання матеріальної допомоги тощо) 138 постраждалим.

До Комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені та пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України, надійшло від представників домогосподарств, житло яких пошкоджено, 52 заяви.

Працівники поліції цілодобово здійснюють охорону громадського порядку на місці події.

***

16 березня

Аварійно-рятувальні та пошукові роботи – завершені.

Працівниками ДСНС з-під завалів деблоковано тіла трьох загиблих (чоловіки 1939, 1984 та 1985 років народження). Жінка 2003 року народження вважається зниклою безвісти.

15 березня

19:00

Надано консультації з різних питань (обстеження постраждалих приміщень, надання заяв на проведення обстежень та отримання матеріальної допомоги тощо) 124 особам.

До Комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені та пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України, надійшло ще дві заяви від представників домогосподарств, житло яких пошкоджено.

Для охорони громадського порядку з 20:00 до 8:00 буде залучено стаціонарний наряд поліції.

***

У суботу та неділю, 16 і 17 березня, штаб із ліквідації наслідків НС працюватиме з з 9:00 до 12:00.

***

14:30

Тривають аварійно-рятувальні роботи. Від ДСНС працюють 57 рятувальників і 10 одиниць техніки.

Надано консультації з різних питань (обстеження приміщень, надання заяв на проведення обстежень та отримання матеріальної допомоги тощо) 115 постраждалим.

До Комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені та пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України, надійшло 44 заяви. Встановлено, що 23 квартири – зруйновано, 21 – обстежено.

У школі №1 представники французької гуманітарної організації АСТЕD та БФ «Право на захист» приймають постраждалих для надання благодійної допомоги.

Громадський порядок на місці події охороняють вісім працівників поліції.

 ***

На базі штабу, який працює в дитсадку № 3, з 8:00 до 17:00 постраждалих приймають представники ЦНАПу, департаменту соціального захисту населення, департаменту інфраструктури міста та інших структурних підрозділів міської ради.

***

14 березня

 20:00

Аварійно-рятувальні та відновлювальні роботи на місці події призупинені до 6 години ранку.

У Пункті Незламності на базі намету ДСНС за добу надано допомогу 57 сумчанам (276 - за весь час роботи) у вирішенні побутових проблем. 

Психологи ДСНС та Нацполіції України надали протягом доби психологічну допомогу 12 містянам (всього - 60 сумчанам).

Демонтували зруйновані будівельні конструкції (плити), розчищали територію від уламків будівельних конструкцій. Вивезено будівельного сміття, за добу - 94 м3, всього -  230 м3.

На місці події працювали 12 одиниць техніки та 58 чол. особового складу ДСНС.

В нічний час продовжує роботу Пункт Незламності на базі намету рятувальників.

Забезпечено охорону правопорядку на місці події.

17:30

Стан чотирьох постраждалих, які проходять стаціонарне лікування, – середньої важкості.

За допомогою у тимчасовому переселенні звернулись п’ять родин.

Надано консультації з різних питань (обстеження постраждалих приміщень, надання заяв на проведення обстежень та отримання матеріальної допомоги, тощо) 109 людям (написали заяви на обстеження постраждалого житла 44 особи).

Охорону громадського порядку на місці події з 20:00 до 8:00 здійснюватиме стаціонарний наряд поліції.

***

13:00

ДСНС продовжує аварійно-рятувальні роботи. Залучено 15 одиниць техніки та 72 рятувальники.

Кількість загиблих і постраждалих зросла до 15 осіб.

До Комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені та пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України, надійшло 37 заяв від представників домогосподарств, житло яких пошкоджено. Встановлено, що за 20-ма адресами житло зруйновано, по 17 домогосподарствах здійснено обстеження (100% від поданих заяв від представників домогосподарств, житло яких пошкоджено).

***

9:30

Наразі відомо про 14 постраждалих. На стаціонарному лікуванні залишаються четверо сумчан, серед яких одна дитина (у двох стан важкий стабільний, у двох – середньої).

Всі пошкоджені у будинках вікна – закриті.

Водо-, газо-, тепло-, електропостачання – є, за винятком зруйнованих під’їздів.

З 6:00 відновлено подальше проведення аварійно-рятувальних робіт.

Охорону громадського порядку на місці події протягом дня здійснюватимуть вісім працівників поліції.

***

Четвер і п'ятниця, 14 і 15 березня, в Сумах оголошені днями жалоби за загиблими 13 березня.

17:00

Аварійно-рятувальні роботи тривають. На них задіяно 215 людей і 32 одиниці техніки, зокрема ДСНС, Нацполіції, Нацгвардії, міської ради, аварійних бригад обленерго та облгазу, «Добробату», волонтерів та ін.

На жаль, є загиблі. На стаціонарному лікуванні – четверо постраждалих (двоє – стан важкий стабільний, двоє – середньої тяжкості), на амбулаторному – восьмеро.

Зруйновано перший і другий під’їзди п’ятиповерхового багатоквартирного житлового будинку (30 квартир). Пошкоджені ще два житлових будинки, а також 22 вікна (всі закриті) та 11 балконів.

Холодне водопостачання, електро- та газопостачання – наявне, за винятком зруйнованих під’їздів, гаряче водопостачання відновлено у двох будинках. Теплопостачання відновлено у всіх будинках.

Працюють Пункти Незламності, де постраждалі можуть зігрітися, отримати харчування, допомогу у вирішенні побутових питань. 

Надані консультації з різних питань щодо отримання допомоги 57 особам. Зокрема, написали заяви на обстеження постраждалого житла – 37 осіб. Відповідною комісією встановлено, що житло 20 з них – зруйновано, 17 – пошкоджено.

Опрацьовані потреби осіб пільгових категорій, які мешкають у постраждалих будинках, надана допомога багатодітній родині (забезпечили продуктовим набором, сприяли в оформленні допомоги від гуманітарної організації).

На місці надзвичайної події триває робота відповідних служб міської ради, волонтерських і благодійних організацій. Надається гаряче харчування.

Для охорони громадського порядку у вечірній і нічний час, з 20:00 до 8:00, будуть задіяні наряди патрульних.

13:00

Тривають аварійно-рятувальні роботи.

Семеро з 10 постраждалих лікуються амбулаторно, троє – розміщені у стаціонарах (стан двох – важкий стабільний, одного – середньої важкості).

Зруйновано два під’їзди одного з житлових будинків. Ще у двох – пошкоджено вікна та балкони. Холодна вода є у всіх багатоповерхівках, гаряча – відсутня у двох, газ – в одній, електрика – в одній. Без опалення – 15 будинків.

Проводяться ремонтні роботи.

Дві родини, які потребують тимчасового житла, – поселені.

Надано консультації з різних питань (обстеження постраждалих приміщень, надання заяв на проведення обстежень та отримання матеріальної допомоги тощо) 30 постраждалим.

Організовано надання їм допомоги на місці надзвичайної події Радою волонтерів Сумської територіальної громади, французькою гуманітарною організацією АСТЕD, БФ «Право на захист», гуманітарною місією «Проліска», БФ «Рокада», БО ПБФ «Карітас Суми», Першим Сумським гуманітарним штабом і World Central Kitchen.

10:45

Для мешканців будинку, які постраждали внаслідок ворожої атаки, працюють два Пункти незламності (садочок та школа поруч). Також діє Пункт незламності у дворі будинку. Підготовлені місця для тимчасового розміщення сумчан у одному з гуртожитків, організовано підвезення до нього автобусом.

Нагадаємо про укриття, що розташовані поруч: приміщення дитсадків № 3 та № 5, школа № 1, окружного адмінсуду та СНАУ.

***

10:00

Завтра, 14 березня, о 10:00 у  школі № 1 відбудуться збори мешканців, які постраждали від влучання безпілотника.

***

9:50

Для перевезення людей до місця тимчасового проживання підʼїхав автобус. Місце розташування автобуса — біля будинку № 112. 

***

7:00

Внаслідок влучання «шахеда» у житловий п'ятиповерховий будинок, попередньо, пошкоджено 30 квартир, з них 15 – зруйновані, з другого по п'ятий поверхи.

Виникла пожежа, яку вдалося локалізувати.

За попередньою інформацією, з-під завалів врятовано 10 людей, восьмеро з яких отримали травми різного ступеня тяжкості. Надана медична допомога, троє осіб госпіталізовано.

Аварійно-рятувальні роботи продовжуються. На місці працюють всі необхідні служби, розгорнуто Пункт незламності ДСНС, який працює у цілодобовому режимі. Тут можна обігрітися, отримати допомогу від медиків та психологів. 

На місці події - керівники Сумської МГ та Сумської МВА.

Працює оперативний штаб Сумської міської ради щодо ліквідації наслідків ворожої атаки. Керівник робіт з ліквідації наслідків атаки – в.о. міського голови Артем КОБЗАР, начальник штабу – Аліна ЛЕВИЦЬКА (департамент інфраструктури міста).

Штаб розгорнуто за адресою: вул. Герасима Кондратьєва, 124. Сюди можуть звертатися постраждалі з будь-яких питань.

Також працює мобільний оперативний штаб для перевезення постраждалих.

Контактний телефон чергового оперативного штабу (066)5437677.