Надрукувати
Перегляди: 846

Створена начальником Сумської МВА Рада волонтерів Сумської територіальної громади провела перше засідання.

Від Сумської міської військової адміністрації на зустрічі були присутній її начальник Олексій ДРОЗДЕНКО, його радник Олена ФРОЛКОВА, начальник відділу з соціальних питань Андрій ДОМЧУК, головний спеціаліст відділу захисту та оборони Сергій СВЕРДЛЕНКО.

«В Україні є кілька армій. На моє переконання, друга за потужністю – армія небайдужих людей, котрі, крім своєї основної роботи, підтримують військових і цивільних настільки, сильно, що того не очікував ворог. Це переламало орду та відкинуло її назад. Міць звичайних людей, котрі гуртуються, демонструють єдність, – це значимо. Дякую за зроблене. Втім, попереду ще багато роботи. Вірю, що ваші руки не опускатимуться», – сказав Олексій Дрозденко.

Рада волонтерів Сумської територіальної громади є тимчасовим консультативно-дорадчим органом, створеним з метою забезпечення сприятливих умов для здійснення волонтерської діяльності, розвитку співпраці між місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та волонтерськими організаціями.

«Навіщо ми все це робимо, адже є фонди, громадські організації, які працюють над цим? Задля впровадження нових, можливо, нестандартних, методів надання волонтерської допомоги, вивчення та поширення кращих практик. Ми вже комунікуємо, працюємо, маємо ідеї», – повідомив голова Ради Артем КУЗНЕЦОВ.

Наразі в Раді – 12 осіб, але, як зазначила Олена Фролкова, склад консультативно-дорадчого органу можуть змінювати, тож, закликала всіх, хто причетний до волонтерської діяльності, приєднуватись. Для цього необхідно звернутись до Сумської МВА.

«Разом ми – сильні. Ми всіх запрошуємо, чи то бізнес, чи то громадська організація, чи то волонтер, який допомагає самотужки, доєднуватись до нас. Вірю, що ми створимо потужний волонтерський хаб і наша підтримка стане сильнішою та якіснішою», – зазначила вона.

Під час засідання ради познайомилися ближче одне з одним і вирішили низку нагальних організаційних питань.