Надрукувати
Перегляди: 461

У школі № 30 «Унікум» в рамках проєкту «Головне – що в середині» відбувся урок здорового харчування.

Під час заняття дітям розповіли про важливість якісного та збалансованого харчування, залучаючи їх до різних інтерактивних тематичних ігор.

Захід відвідали також начальник Сумської ОВА Володимир АРТЮХ, начальник Сумської МВА Олексій ДРОЗДЕНКО, радник начальника Сумської МВА Олена ФРОЛКОВА, начальник управління освіти та науки Неля ВЕРБИЦЬКА. Разом зі школярами вони взяли участь в активностях, які пропонував педагог під час уроку.

Директор школи Лариса СОПІНА провела гостей до харчоблока, аби показати, в яких умовах готують їжу для учнів. «На сьогодні в нашій школі організовано трьох разове харчування. Діти пільгових категорій харчуються коштом бюджету громади, всі інші – коштом батьків. Ми маємо всі умови, аби готувати для дітей корисну та смачну їжу. І робимо це залюбки», – сказала директор навчального закладу.

Начальник Сумської МВА Олексій Дрозденко зауважив, що заходи  в рамках реформи шкільного харчування, яка розпочалась за ініціативи першої леді Олени ЗЕЛЕНСЬКОЇ, покликані розвинути правильні харчові навички у дітей, а згодом в цілого покоління українців.

«Ми побачили, як проходять уроки, оглянули харчоблок, перевірили виробничі умови. В навчальному закладі якісно налаштована робота не лише в плані харчування, але й щодо інших організаційних процесів. Це, я вважаю, результат роботи фахового педагогічного колективу», – сказав Олексій Дрозденко.

Також керівники міської та обласної військових адміністрацій подивились, як облаштоване шкільне укриття. Результатом побаченого залишись задоволені, оскільки в приміщенні є все необхідне для школярів, які перебувають там під час повітряних тривог.