Надрукувати
Перегляди: 1772

Під час чергової сесії міської ради депутати ухвалили низку кадрових рішень.

Зокрема, обранці ухвалили рішення про висловлення недовіри міському голові Олександрові ЛИСЕНКУ та дострокове припинення його повноважень. Відповідний проєкт рішення під час таємного голосування підтримали 28 депутатів.

На цьому ж засіданні депкорпус звільнив з посад заступників міського голови Станіслава ПОЛЯКОВА, Віру МОТРЕЧКО, керуючого справами виконавчого комітету Юлію ПАВЛИК та розпустив виконком.

Потому депутати сформували нову лінію заступників міського голови та утворили «міський уряд».

На посаду заступника міського голови повторно призначили Станіслава Полякова.

Кількісний склад виконавчого комітету зменшили до 14 персоналій: Артем КОБЗАР (секретар міської ради), Геннадій ВЛАСЕНКО (учасник бойових дій), Юлія ДЯЧЕНКО (учитель школи № 25), Сергій ЖМАКІН (волонтер), Станіслав КЛИМЕНКО (учасник бойових дій), Інна КОЗАЧОК (Почесний донор України), Юрії КУЧМЄЄВ (викладач Сумської філії ХНУВС), Артем ЛАВРОВ (учасник бойових дій), Олексій МІЦУРА (заступник начальника управління комунального майна Сумської міської ради), Віктор НІКОЛЕНКО (волонтер), Станіслав Поляков (заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради), Олег РЕЗНІК (військовослужбовець), Інесса СОВЕНКО (директор КНП «Сумський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни), Володимир ФІЛЬО (перший заступник директора ТОВ «Центральний ринок м. Суми».

Начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій ДРОЗДЕНКО засвідчив подальшу підтримку депутатського корпусу: «Хотів би нагадати, що зараз наші захисники б’ються за нашу землю з ворогом і стримують його на кордонах, зокрема на сумському. Росіяни не полишають спроб здійснити свої загарбницькі плани, але їм це не вдається. Не в останню чергу і завдяки нашій єдності. Це означає те, що ми все робимо правильно. Продовжуємо боротись заради волі українського народу».

«Зараз не час політичних рішень, необхідно забезпечити функціонування громади та захистити її. Безпека, оборона і життєдіяльність – це те, що має нас об’єднати. Якщо ми хочемо дотримуватись букви закону і працювати за процедурою відповідно до Законів України «Про місцеве самоврядування», «Про правовий режим воєнного часу», то ми мали ухвалити ці рішення», – зазначила заступник голови депутатської фракції «Сила і честь» Ірина ДЯДЕНКО.

«Сьогодні депутати Сумської міської ради висловили недовіру Сумському міському голові Олександру Лисенку. Мешканці Сумської МТГ довірили нам представляти їхні інтереси й ми точно не хочемо, щоб нам говорили, що ми відстоюємо чиїсь корупційні ідеї. Ми повинні працювати, у нас війна. Тому маємо бути максимально згуртованими. 2/3 депутатів міської ради сьогодні об'єднані у своїх прагненнях працювати на благо громади», – сказав голова постійної депутатської комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів, розвитку підприємництва, торгівлі та послуг, регуляторної політики Вадим АКПЄРОВ.

«Від нашого рішення сьогодні залежить безпека і життєдіяльність сумської громади. Закликаю виважено до цього підходити, бо ж потрібно розв’язувати низку питань в громаді, а без злагодженості дій це робити важко. Тож, не ускладнюймо ці процеси, а навпаки – зробимо все, аби влада громади працювала на результат», – наголосив в. о. міського голови Артем Кобзар.