Надрукувати
Перегляди: 383

Суми підписали Угоду про співпрацю з містом Хямеенлінна у Фінляндії.

На зустрічі, що відбувалася в онлайн-режимі, начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій ДРОЗДЕНКО подякував іноземним партнерам за зацікавленість у співпраці та висловив переконання, що вона буде максимально ефективною, й найближчим часом представники обох міст зможуть зустрітися очно.

Також начальник Сумської МВА подякував ще одному другу Сум – Целлє (Німеччина), яке допомогло налагодити цей контакт та у співпраці з фінами зібрало для сумчан гуманітарний вантаж.

«Сьогоднішня подія є визначною, адже розширення кола партнерів, розвиток та зміцнення міжнародної співпраці є одним з пріоритетних напрямків розвитку нашого міста. Наскільки важливими є партнерство і дружба між містами ми ще раз пересвідчилися у ці складні для нашого міста і нашої держави часи. Підтримка наших європейських міст - партнерів без перебільшення є потужним стимулом в нашій боротьбі за незалежність, запорукою нашої Перемоги», – зазначив він.

Угода передбачає визначення потреб сумчан та українців в умовах несправедливої та незаконної агресії росії, зокрема, у відновлювальних роботах, гуманітарній діяльності, захисті прав дітей, а також, у разі необхідності, надання фінансової підтримки та обмін інформацією та досвідом. Також планується обмін досвідом між містами з питань місцевого самоврядування, ефективного управління громадянським суспільством та розвитку з метою спільного розвитку належного врядування в містах. Підтримка та розвиток зв'язків між закладами освіти, культури, спорту, а також творчими особистостями, поглиблення культурного взаєморозуміння. Сприяння розвитку всіх видів взаємодії між бізнес-сектором та громадянським суспільством з метою посилення економічної співпраці між підприємствами. Мер міста Хямеенлінна Оллі-Пойка ПАРВІАЙНЕН зазначив, що вони раді мати серед партнерів героїчну сумську громаду, з якою, зокрема, сподіваються співпрацювати в питаннях енергозбереження.

Надзвичайний і Повноважний Посол України у Фінляндській Республіці Ольга ДІБРОВА повідомила, що Суми стали 14 містом, що має партнерські угоди з містами Фінляндії. До 2022 року ця скандинавська країна мала в Україні лише чотирьох партнерів.