Надрукувати
Перегляди: 671

В Конгрес-центрі СумДУ за участі народного депутата Михайла АНАНЧЕНКА, керівництва області, в. о. міського голови Артема КОБЗАРЯ, представників Сумської МВА, лікувальних закладів міста, БФ «Разом для України» відбувся «круглий стіл» «Заклади охорони здоров'я на Сумщині під час війни та залучення благодійної допомоги».

Під час зустрічі проєктний менеджер програми RAZOM Health благодійного фонду «Разом для України» Олена ТЄРЯЄВА розповіла, що з закладами охорони здоров’я Сум та області фонд співпрацює з початку повномасштабного вторгнення. За цей час лікарні міста та області отримали гуманітарних вантажів на 23 млн грн.

Цьогоріч БФ «Разом для України» розпочав свою роботу з візиту до Сум. І вже два дні триває розвантаження гуманітарної допомоги в лікувальних закладах міста. Зокрема, допомогу отримали КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона», КНП «Центральна міська клінічна лікарня», КНП «Клінічний перинатальний центр Пресвятої Діви Марії».

Серед отриманого – розхідні матеріали для лікувальних закладів та медичне обладнання. Найбільше, сказала Олена Тєряєва, фонд пишається тим, що вдалось доставити до Сум сучасну анестезіологічну машину вартістю понад 400 тис. грн.

«Така допомога дасть можливість медичним закладам вивільнити кошти та спрямувати їх на інші напрямки діяльності лікарень. Аби привозити те, що дійсно треба, ми спілкуємось безпосередньо з медичними закладами. Я особисто контактую з медичними директорами для визначення потреб закладу в тій чи іншій допомозі. Беремо інформацію через інформаційно-аналітичний ресурс MedData, верифікуємо ці потреби. Ми веземо предметно і точково, під замовлення конкретного лікувального закладу», – повідомила проєктний менеджер програми RAZOM Health благодійного фонду «Разом для України».

В. о. міського голови Артем КОБЗАР подякував благодійникам за таку вагому підтримку сумської громади, а саме лікувальних закладів міста.

«Допомога під час війни сприймається з особливою вдячністю. І те, що ми вже два роки тримаємось і даємо відсіч ворогу, першочергово залежить саме від таких ініціатив, які ви презентуєте. Ви не втомлюєтесь забезпечувати необхідними речами ті заклади, які відчувають в цьому потребу. Дякую вам за це, бо ваша допомога дійсно на часі й справді стане в пригоді нашим лікарям та пацієнтам», – сказав Артем Кобзар.

Він також вручив подяки волонтерам фонду, які постійно опікуються потребами міста і не припиняють доставляти до Сум гуманітарні вантажі.

Начальник відділу з питань захисту та оборони СМВА Валентин ПАЗУХА також додав: «Суми – прикордонне місто. Перед нами стоїть чимало викликів, які ми щоденно долаємо. Серед них і забезпечення галузі охорони здоров’я, аби наші мешканці отримували якісну медичну допомогу. Тому дякуємо вам за те, що допомагаєте вчасно закривати потреби наших лікарень».