Надрукувати
Перегляди: 646

У Сумах відбулась низка заходів до Дня Соборності України.

Зранку керівництво Сумської міської військової адміністрації, сумської громади, представники депутатського корпусу, військовослужбовці, правоохоронці та громадськість поклали квіти до пам’ятника Т. Г. Шевченку.

Потому відбулось покладання квітів до пам’ятних знаків полеглим воїнам на Алеї Слави Центрального та Баранівського кладовищ.

Усі присутні тут вшанували хвилиною мовчання подвиг наших захисників, схиляючи голови за найкращими синами рідної землі.

Начальник Сумської МВА Олексій ДРОЗДЕНКО зазначив, що відзначаючи сьогоднішню дату, першочергово потрібно згадувати про тих, хто зберіг та береже до нині кордони України.

«Вже два роки ми показуємо всьому світу, що ми єдина і незламна нація. В складні часи ми демонструємо взаємопідтримку і згуртованість. Кожен допомагає, чим може. Тож День Соборності – для нас особливе свято, яке нагадує нам, що ми вільні та єдині у своєму прагненні до Перемоги», – зауважив Олексій Дрозденко.

Своєю чергою в. о. міського голови Артем КОБЗАР підкреслив, що сумчани завжди стоятимуть на варті українських кордонів.

«Ми вистояли тоді, коли російська навала хотіла захопити наше місто. Те, що ми об’єднались і дійсно стали соборними в найскладніші моменти, дало змогу відкинути ворога з нашої території. Це додає нам наснаги сьогодні в подальшій боротьбі з російським агресором».