0010.jpg

Благодійний фонд компанії SoftServe «Відкриті очі» передав КНП «Клінічна лікарня № 5» операційний стіл вартістю понад 3 мільйони гривень.

Волонтер фонду «Відкриті очі» Анна ТИМОФІЄВА повідомила, що стіл виготовлений за кордоном на замовлення, відповідно тих характеристик, про які просили керівник закладу та лікарі.

Операційний стіл Famed SU-05 OPTIMA поєднує в собі безліч доступних позицій з високим максимальним навантаженням, а також можливостями поздовжнього зсуву. Широкий асортимент аксесуарів дозволяє використовувати його практично при будь-якій хірургічній процедурі. Стіл можна застосовувати в загальній хірургії, урології, гінекології, проктології, ендоскопії, ортопедії та травматології. Управління столом здійснюється як бездротовим, так і дротовим пультом. 

Секції стільниці дозволяють застосовувати в роботі С-дугу. Оснащення операційного столу додатковими аксесуарами сприяє більш комфортним умовам праці хірургів, скороченню часу операції, отже, – швидшому одужанню пацієнта. Вартість столу – 3 млн 360 тис. грн.

«Це, мабуть, один із найбільш коштовних екземплярів обладнання, яке ми надавали. Відгуки хірургів про те, наскільки їм і пацієнтам стало комфортніше під час операцій, додають бажання продовжувати нашу благодійну діяльність, – зазначила координатор програм благодійного фонду «Відкриті очі» Ганна ОСАДЧУК. – Це наш перший проєкт у Сумах. Тішимося, що маємо нагоду масштабувати ініціативи фонду, не концентруватися на великих містах, де є наші офіси та представництва. Коли ми почули про потребу цієї лікарні, про той обсяг допомоги, яку вона надає, про те, з якими викликами стикнулася внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну, ми не змогли залишитися осторонь і включили її до проєкту «Лінія життя», в рамках якого допомогу отримають п’ять лікарень у п’яти областях України».

Начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій ДРОЗДЕНКО подякував благодійникам за допомогу, а медикам – за професіоналізм і відданість справі.

«Дякую компанії SoftServe та її благодійному фонду «Відкриті очі», які з 2014 року допомогли багато чим, зокрема, медицині. Це і придбання «швидких», й оснащення лікарень. Наявність обладнання, яке ми сьогодні презентуємо, також підкреслює рівень самої лікарні та професіоналізм її фахівці», – сказав він.

У рамках проєкту «Лінія життя» благодійний фонд «Відкриті очі» надає п’яти українським лікарням медичне обладнання для лікування цивільних та військових на 0,5 млн доларів. Окрім Сум його матимуть заклади медицини Запоріжжя, Вінниці, Львова та Івано-Франківська.

Благодійний фонд «Відкриті очі» — це корпоративний благодійний фонд IT-компанії SoftServe. У 2014 році в компанії утворилося кілька ініціативних груп, які цілодобово шукали екіпірування, засоби індивідуального захисту, реанімобілі та інший транспорт, впроваджували ІТ-рішення для збереження та порятунку життів захисників та захисниць та цивільного населення України. З початком повномасштабного вторгнення фонд допоміг понад 250 медичним установам та підрозділам, закупивши та передавши понад 700 тонн гуманітарної допомоги. Другий рік поспіль фонд «Відкриті очі» втілює глобальний проєкт Drive for Life, в рамках якого придбав та укомплектував дефібриляторами, апаратами штучної вентиляції легень, кисневими концентраторами та іншим необхідним обладнанням 150 автомобілів швидкої допомоги та медичної евакуації для фронту. Загальна сума, яку компанія SoftServe вклала у допомогу країні, – 850 млн грн.