004.jpg

Жителі сумської громади вшанували пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

Участь у пам’ятних заходах взяли очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО, т. в. о. голови Сумської обласної військової адміністрації Тарас САВЧЕНКО, голова Сумської обласної ради Віктор ФЕДОРЧЕНКО, депутати Сумської міської ради, керівництво структурних підрозділів та комунальних підприємств, військовослужбовці, правоохоронці, духовенство, громадськість, батьки загиблих захисників.

На Центральному кладовищі міста сумчани поклали квіти до пам’ятного знаку воїнам, які загинули під час бойових дій з російською агресією на Сході України. Представники духовенства справили панахиду за військовослужбовцями, полеглими у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Окремо сумчани вшанували пам'ять бійців, які спочивають на Алеї Слави Баранівського кладовища.

«Ми щодня, подумки й хвилинами мовчання, згадуємо, віддаємо шану тим, хто поклав життя, щоб відстояти рідну землю. Але сьогодні особливий день, коли всі українці разом згадують наших оборонців і дякують їм, – зазначив Олександр Лисенко під час урочистого вшанування бійців. – Воїни-сумчани одні з перших показали всьому світові, що ми, українці, будемо стояти за незалежність нашої держави до кінця. Слава захисникам і захисницям України! Пам’ятаємо і будемо пам’ятати».

Очільник громади подякував присутнім батькам Героїв за те, що виховали дітей мужніми воїнами, з цінностями патріотів, а їхнім родинам – за силу, витримку та віру в майбутнє незалежної України.