Надрукувати
Перегляди: 556

У Сумах до Дня Незалежності вшанували загиблих військовослужбовців та відзначили сумчан, які наближають Перемогу.

У Сумах до Дня Незалежності України відбулася низка заходів.

До участі в них долучились очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО, голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ, голова Сумської обласної ради Віктор ФЕДОРЧЕНКО, депутати Сумської міської ради, керівництво структурних підрозділів та комунальних підприємств, військовослужбовці, правоохоронці, духовенство і громадськість.

Зранку на Центральному кладовищі міста відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку воїнам, що загинули під час бойових дій з російською агресією на Сході України. Там же справили панахиду за військовослужбовцями, які полягли за Незалежність нашої держави.

Відслужили панахиду за загиблими воїнами і на Баранівському кладовищі, де спочивають Герої-сумчани, які поклали свої життя за свободу, незалежність та територіальну цілісність України.

Далі учасники заходу рушили до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні, до підніжжя якого поклали квіти на знак вшанування пам’яті про них.

Очільник Сумської міської ТГ Олександр Лисенко разом з керівництвом області привітали та відзначили сумчан з нагоди Дня Незалежності.

«Зараз у нас намагаються відібрати нашу Незалежність, позбавити державності. Але цього ніколи не станеться. Нам є за що боротись. Найперше – за наших дітей, які не повинні боятись обстрілів чи прильоту ракети. Наша задача – вистояти, витримати і дати жорстку відповідь агресору. Нагадати йому, що Україна була й буде незалежною, бо ця незалежність нині гартується кров’ю наших воїнів», – зазначив Олександр Лисенко.

Потому очільник громади нагородив сумчан, які щоденно, кожен за своїм напрямком, працюють задля найшвидшої Перемоги нашої держави.