Надрукувати
Перегляди: 511

До Дня Державного Прапора України в Сумах відбулись урочисті заходи за участі очільника Сумської міської територіальної громади Олександра ЛИСЕНКА.

До урочистостей також долучилися голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ, голова Сумської обласної ради Віктор ФЕДОРЧЕНКО, керівництво сумської громади та області, військові, правоохоронці, представники депутатського корпусу, структурних підрозділів та громадськості.

Найперше присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятника Т. Г. Шевченку.

Потім рушили до найвищого стяга міста, де хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих воїнів, які загинули за волю і Незалежність України.

Під урочисті звуки оркестру замайорів Державний Прапор України, який підняли на найвищому флагштоці міста.

Голова Сумської міської територіальної громади Олександр Лисенко наголосив на тому, що Український Стяг – це символ волі, державності і самоідентичності українського народу.

«З ним зараз наші хлопці на передовій боронять рідну землю, б’ються до останнього задля того, аби Державний Прапор України не був сплюндрований ворогом. Нині у кожному звільненому від російських загарбників населеному пункті наші військові піднімають Український Стяг. Безмежна шана і дяка кожному військовику за те, що на нашій рідній землі майоріє синьо-жовтий», – сказав Олександр Лисенко.

На завершення заходу його учасники встановили державні прапорці в пам'ять про загиблих Героїв біля квіткової композиції поруч з фонтаном «Садко».