Надрукувати
Перегляди: 953

Суми з робочим візитом відвідали депутати Верховної Ради України Юлія ТИМОШЕНКО та Валерій ДУБІЛЬ.

Як представники комітетів з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів та з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування народні депутати зробили головний акцент на питаннях реабілітації й соціальній підтримці військовослужбовців та їхніх родин. У рамках візиту відвідали КУ «Центр учасників бойових дій» і КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди».

«Сьогодні ми повинні робити все можливе, щоб допомагати військовим, їхнім рідним. Як на місцевому рівні, так і на державному. Тому працюємо в цьому напрямку, – наголосила Юлія Тимошенко і додала: – Дякую владі громаді, медикам, кожному сумчанину за те, що кожного дня, попри складні умови, працюєте задля нашої Перемоги!».

Під час наради за участі керівництва громади та області, медиків, працівників установ соціального захисту населення, військовиків, представників благодійних організацій перед парламентарем порушили питання підвищення тарифів для лікування військовослужбовців або створення окремого пакету за програмою медичних гарантій, де буде враховано оплату покращених умов лікування та реабілітації військових. За цим зверненням Юлія Тимошенко підготує відповідний депутатський запит.

Також сумчани передали голові парламентської фракції пропозиції щодо внесення змін до окремих нормативно-правових актів, які стосуються військових. Зокрема, щодо зменшення ставки єдиного внеску при працевлаштуванні ветеранів війни на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності; надання грошової допомоги на соціально-побутові потреби військовим, які перебувають на лікуванні в різних медичних закладах та тимчасово непридатні до несення військової служби; пенсійного забезпечення осіб, звільнених з військової служби; врегулювання питання заборони ліквідації, відчуження, перепрофілювання, передачі в оренду оздоровчих закладів (санаторіїв-профілакторіїв) для провадження діяльності, не пов'язаної з оздоровленням та відпочинком.

«Зараз необхідно консолідувати всі зусилля, щоб наблизити нашу Перемогу. І підтримка військових та допомога сім’ям – це важливо зараз. І ми розуміємо, що захисники, які повертаються додому з різних причин, повинні знати, куди їм можна звернутися за допомогою. У нас є відповідні телефони «гарячої лінії», куди можна зателефонувати і проконсультуватися з будь-яких питань. І сьогодні відбулася робоча нарада разом з медиками, військовими, волонтерами, соціальними працівниками, на якій ми обговорили можливості допомоги військовим. Реабілітація – це питання, якому приділили значну увагу. У планах – створення потужного реабілітаційного центру. І ми чекаємо рішень на державному рівні, що допоможуть нашим військовим», – зазначив очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО.

Суми|новини Сум|сумські новини|укрнет