007.jpg

Очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО взяв участь у засіданні обласного оперативного штабу з підготовки галузей економіки до роботи в осінньо-зимовий період 2023– 2024 років у Сумській області в умовах воєнного стану.

На засіданні торкнулися проблемних питань, серед яких наявність у тепловиків заборгованості за постачання природного газу. Частково це викликано різницею між ринковим і встановленим тарифом. Тож, до Кабінету Міністрів України направлено звернення виконавчого комітету щодо погашення заборгованості з різниці в тарифах підприємствам теплопостачання Сумської міської територіальної громади

Доповів Олександр Лисенко і про ситуацію з будівництвом так званої перемички між ТОВ «Сумитеплоенерго» та ТОВ «Котельня північного промислового вузла». Наразі укладено договір з підрядною організацією на виготовлення проєктно-кошторисної документації з реконструкції теплових мереж для забезпечення взаємного резервування теплових джерел сумської ТЕЦ та КППВ. Підрядна організація обіцяє надати кошторис та експертизу в серпні. Водночас АТ «СНВО-Іжиніринг», яке було учасником процедури відповідної закупівлі, подало до суду позов про визнання договору з переможцем недійсним.

«Попри перешкоди, що виникають, рухаємося далі. Питання підготовки до опалювального сезону надважливе, адже можливі різні сценарії, і ми маємо бути максимально готові до них», – зазначив Олександр Лисенко.

ТОВ «Сумитеплоенерго» наразі здійснює планову підготовку котелень, ЦТП, мереж. ТОВ «Котельня північного промислового вузла», попри численні звернення департаменту інфраструктури міста, не надає відповідну інформацію. По управителях відсоток готовності становить 69,5%. Триває підготовка до нового опалювального сезону закладів освіти та охорони здоров’я.