006.jpg

У Сумах працюють над ліквідацією наслідків ворожої атаки на місто 29 липня, коли ракетним ударом було пошкоджено будівлю закладу освіти та вибито вікна у житлових будинках.

17:30. Оперативна інформація. Окрім корпусів закладу освіти пошкоджень зазнали два гуртожитки (вибито вікна) та чотири житлові будинки (вибито вікна та пошкоджено дахи).

Допомогу постраждалим надають гуманітарна місія «Проліска», благодійна організація World Central Kitchen, кафе «Рідне місто», КУ «Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня», обласна організація Товариства Червоного Хреста України, благодійний фонд «БаЛу».

Від міської ради залучено 43 працівники та 10 одиниць техніки.

Працівники КП «Електроавтотранс» продовжують ремонтні роботи з повного усунення технічних несправностей на контактній мережі.

У наданих громадою тимчасових помешканнях перебувають 13 людей, серед яких троє дітей.

Кількість загиблих і постраждалих не змінилася.

Для отримання фінансової допомоги від АСТЕD зареєстрували представників 56 домогосподарств.

***

13:30. З 15:30 в оперативному штабі працюватиме соціальний працівник, який допомагатиме постраждалим оформлювати допомогу від гуманітарної організації ACTED.

***

На місці події постійно перебуває очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО. Працює комісія з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені та пошкоджені об'єкти нерухомого майна.

***

Біля будинків, що зазнали пошкоджень, перебуває авто штабу з ліквідації НС, куди можуть звертатися постраждалі.

***

10:10. Оперативна інформація. Внаслідок влучання ворожої ракети зруйновано та пошкоджено корпуси закладу професійно-технічної освіти. Також пошкоджено два гуртожитки, житлові будинки.

До роботи на місці події залучався 101 працівник поліції, 22 – від Національної гвардії України, 34 працівники та шість одиниць техніки – від ДСНС.

Продовжуються заходи з розборк завалів та евакуації населення. Працюють 36 працівників ДСНС і сім одиниць техніки, та стільки ж одиниць комунальної техніки.

Надано тимчасове місце для проживання 13 особам.

Внаслідок обстрілу загинуло двоє людей, постраждало 20 (троє залишаються в лікарні).

****

У результаті ракетного удару було пошкоджено елементи контактної мережі по вул. Ковпака. Зранку 30 липня відновлено подачу напруги та рух тролейбусів відповідно до маршрутів. Працівники КП «Електроавтотранс» продовжують ремонтні роботи щодо повного усунення технічних несправностей.

***

Охочі допомогти можуть приходити безпосередньо до будинків, що постраждали, з рукавицями та інструментом для демонтажу вікон.

***

На місці НС допомагають постраджалим будматеріалами представники гуманітарної місії «Проліска».

***

За медичною допомогою звернулося 17 людей. Троє перебувають на стаціонарному лікуванні. Стан середнього ступеня тяжкості. Одна людина загинула.

Працює штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, який очолює директор департаменту інфраструктури міста Олександр ЖУРБА. Керівник робіт із ліквідації наслідків НС – керуючий справами виконавчого комітету Юлія ПАВЛИК. Телефон штабу: (066)5437677.

На місці проходить обстеження зруйнованого майна та демонтаж пошкоджених конструкцій. Працюють рятувальники та спецтехніка.