Надрукувати
Перегляди: 540

У Сумах відбулися заходи на відзначення Дня Державності України.

Представники влади Сумської міської ТГ та області, військові, рятувальники та громадськість поклали квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку. Потому пройшли до головного флагштока Сумщини, де урочисто підняли найбільший прапор області та вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх, хто віддав своє життя за українську державність.

«Державність – це про людей, державність – це про народ. Український народ, який зараз захищає свою державу. У складні часи ми відзначаємо цей день. Складні, бо війна, бо ворог, бо боротьба, бо біль, кров, але ми вийдемо з цієї ситуації лише з Перемогою. Понад 1000 років тому Хрещенням Київської Русі князь Володимир заклад підвалини нашої державності, яку зараз наші воїни захищають. Ми віримо в кожного українця, який, чи то на фронті, чи то в тилу, самовіддано боронить державність України!» – сказав, звертаючись до присутніх, очільник сумської громади Олександр ЛИСЕНКО.

З нагоди Дня Державності України керманич громади та керівництво області відзначили сумчан і жителів Сумщини, серед яких були військові та представники цивільних професій, волонтери.