005.jpg

У Сумах до Дня Хрещення Київської Русі – України та Дня Української державності провели Молитовний ранок, на якому просили про Перемогу та мир.

Молитовний ранок зібрав разом представників релігійних конфесій і структурних підрозділів міської ради. Присутні були одностайні в тому, що віра в Бога – один зі стрижнів, який нині допомагає українцям як на передовій, так і в тилу триматися та боротися далі. А подібні заходи – нагоди спільно подякувати Богу за захист і допомогу та попросити Божого благословення.

Почали зустріч хвилиною мовчання на вшанування пам’яті українців, які загинули за свою державу. Потому учасники вознесли спільну молитву за мир, Перемогу, захисників і захисниць України.

«Нашою спільною молитвою ми наближаємо перемогу добра над злом та України над ворогом! Нехай Боже благословення супроводжує наших захисників і захисниць, які протистоять агресору, виборюючи для усіх нас право на власну державу та майбутнє», – зазначила заступник очільника Сумської міської ТГ Віра МОТРЕЧКО.

Оскільки Молитовний ранок пов'язали з річницею Хрещення Київської Русі – України, ця тема і стала головною. Присутні прочитали та обговорили кілька розділів з Євангелія від Матвія, де мова йде про хрещення Ісуса Христа. У спілкуванні ділилися думками щодо історичного значення Хрещення Київської Русі – України для нашого народу й країни та в контексті сьогодення.

Координатор об’єднання релігійних та громадських організацій «Собор» в Сумській області Олександр КАЛМИКОВ подякував керівництву громади за підтримку таких заходів і вийшов з ініціативою створення при Сумській міській раді капеланської служби.