006.jpg

Міська галерея зібрала поціновувачів українських традицій на відкритті куточка-експозиції «Об’єднуємо своє» від відомого сумського бренду вишиванок.

На захід завітав очільник Сумської міської територіальної громади Олександр ЛИСЕНКО, заступник очільника Віра МОТРЕЧКО і гості з різних регіонів України.

«Зараз увага всього світу прикута до України. У кожній державі сьогодні знають, як звучить українська мова і як виглядає українська вишиванка. Цей національний одяг став символом незламності й краси українського народу, а неповторні орнаменти говорять з усім світом мовою наших героїчних предків, культурних традицій та цінностей, – зазначив Олександр Лисенко. – Саме такі талановиті люди, як дизайнер Світлана ВОЛИК, є тією рушійною силою, яка швидкими темпами веде Україну до світового визнання, захоплення і скорішої Перемоги. Вишиванки «Своє» стали вже не тільки брендом одягу, але й брендом нашого міста – їх носять майже в усіх куточках світу. Пишаюся цим і впевнений, що коли кожен буде так ефективно працювати на своєму місці, наша Перемога не примусить себе чекати. І ще раз дякую нашим ЗСУ, хлопцям, які вдень і вночі боронять Суми та Україну. Разом до Перемоги».

У куточку-експозиції була представлена дизайнерська вишиванка «Своє» з автографом Головнокомандувача ЗСУ Валерія ЗАЛУЖНОГО, яку в травні Сумам подарувала секретар Ірпінської міської ради Анжела МАКЕЄВА під час показу патріотичної колекції національного одягу «Об’єднуєм Своє». Дарунок тимчасово зберігатиметься в галереї та стане одним з експонатів майбутнього музею вишиванок у Сумах.

У рамках заходу анонсували благодійний онлайн-аукціон та презентували чоловічу вишиванку, яку буде продано для підтримки наших бійців на Донеччині. Аукціон триватиме з 00:00 23 червня 2023 року до 00:00 25 червня 2023-го. Усі кошти передадуть до волонтерського проєкту «Ukraine +» на придбання тренувального комплекту страйкбольної зброї.