002.jpg

У більшості закладів загальної середньої освіти Сумської міської ТГ сьогодні лунав останній дзвоник.

За інформацією управління освіти і науки, у 41 закладі загальної середньої освіти Сумської МТГ завершили навчання 29031 учень (497 – школярі із-поміж ВПО). У закладах комунальної власності, яких 40, – 28895 школярів.

Учні, які перебували за кордоном, а таких станом на 20 червня нараховувалося 5957, отримували освітні послуги за дистанційною та сімейною формами навчання.

За підсумками 2022–2023 навчального року свідоцтва про здобуття базової середньої освіти отримали 2606 випускників 9-х класів, із них свідоцтва з відзнакою – 157 учнів.

Завершили навчання у школі 1197 випускників 11-х класів, із них 57 – із золотою медаллю, 23 – зі срібною.

Останні дзвоники та вручення документів про освіту проводили з дотриманням законодавства України в частині забезпечення заходів з безпеки, пов’язаних із запровадженням правового режиму воєнного стану.

«Ви – наша гордість та успішне майбутнє України! Зважаючи на наше сьогодення, цей навчальний рік був складним. Але попри постійні ракетні обстріли, повітряні тривоги, відключення світла, ви отримували знання, навчалися та пройшли всі випробування! Батьки! Кожен із вас також із хвилюванням прожив цей навчальний рік. Але завдяки вашій підтримці та допомозі школярі мають позитивні результати в навчанні! Вдячний також усім вчителям та педагогам, які стали для наших дітей справжньою опорою та навчали в таких складних умовах! Бажаю нашим школярам мирних літніх канікул! А випускникам – успішно скласти всі іспити та вступити до омріяних вищих навчальних закладів!» – з такими словами на своїй сторінці у Facebook звернувся до сумчан з нагоди завершення навчань очільник сумської громади Олександр ЛИСЕНКО.

До 1-х класів сумської громади наразі зараховано 1792 дитини. Приймання документів від батьків майбутніх першокласників триватиме до початку навчального року.