Надрукувати
Перегляди: 1318

У Сумах перед початком другого пленарного засідання ХLІІІ сесії міської ради вручили посмертні нагороди та відзначили тих, хто зараз обороняє Батьківщину.

Насамперед депутати, посадовці та присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих, хто віддав найдорожче в боротьбі з ворогом.

«Ми ніколи не забудемо тих, хто віддав найдорожче, що є в людини, – життя, для того, щоб захистити Суми, Україну, своїх рідних та близьких, вигнати ворога з нашої землі. Дякуємо за ваш подвиг. Ви – Герої України. Дякуємо оборонцям, які захистили наше місто та показали ворогу, хто такі сумчани. Дякуємо й тим, хто зараз боронить нашу країну в найгарячіших точках. Підтримуємо вас, допомагаємо та віримо в те, що Перемога скоро настане. Кожен військовослужбовець, без винятку, – Герой. Слава нашим захисникам і захисницям!» – зазначив Олександр Лисенко.

Посвідчення «Почесний громадянин міста Суми» отримали рідні та близькі загиблих військових, які з перших днів вторгнення обороняли Суми від російських загарбників, проявили мужність, героїзм та незламність духу. Серед них Євген Лишенко, Станіслав Костенко та Максим Наріжний.

Почесними відзнаками виконавчого комітету «Захисник України. Герой міста Суми» нагородили військовослужбовців ЗСУ Володимира БІЛОЛЮБСЬКОГО, Олександра МОСТОВОГО, Ігоря МУХУ, Сергія ЛАВРИКА, Сергія МІЛЮКОВА.

Такої ж відзнаки удостоєні захисники, які брали участь у боях у перший день повномасштабного вторгнення біля військового містечка по вул. Г. Кондратьєва. Це Руслан АВТОМОНОВ, Андрій КУЧЕРЕНКО, Анатолій ВАСИЛЕНЮК, Сергій КОЧЕРГА, Олександр СЕРБА, Анатолій ПОТАПЧУК, Руслан МАКАРЕНКО, Олег МАРНЕР.

Принагідно Олександр Лисенко повідомив, що на цьому місці планується спорудження пам’ятного знака на честь тих подій.

Також очільник громади передав відзнаки «Захисник України. Герой міста Суми» військовим, які зараз перебувають на бойових позиціях та не можуть бути присутніми: Максиму АБАЄВУ, Валерію ШЕВЧЕНКУ, Руслану БОНДАРЕНКУ, Едуарду ХРОЛЕНКУ, Олександру ЧЕЛЯДІНОВУ, Івану ЛАВРЕНТЬЄВУ, Артуру ШОЛУБКУ, Костянтину ПАСІЧНОМУ, Івану БОЧКОВУ, Денису ТЕТЕРУКУ.

За активну громадянську позицію, особисту мужність і відданість військовій справі під час захисту територіальної цілісності України, вагомий внесок у обороноздатність міста у воєнний час Почесною відзнакою Сумської міської ради «За заслуги перед містом» І ступеня нагородили Миколу КІЧЕНКА.