007.jpg

У рамках робочого візиту міський голова Олександр ЛИСЕНКО проінспектував хід виконання ремонтних робіт у відділеннях КНП «Центральна міська клінічна лікарня» та готовність медзакладу до можливого ускладнення ситуації у зв’язку COVID-19.

Зокрема, керівник обласного центру відвідав кардіологічне та реабілітаційне відділення, ремонтні роботи в яких майже завершені. На черзі, за словами директора КНП «Центральна міська клінічна лікарня» Валентини ДОМІНАС, хірургічне та урологічне відділення. У планах медпрацівників також створення відділення невідкладної (екстреної) допомоги у відповідності до європейських стандартів.

«У лікарні дуже багато зроблено для того, щоб як медперсонал, так і пацієнти, котрі сюди потрапляють, перебували в комфортних умовах. Мушу зазначити, що всередині лікарня кардинально відрізняється від того, якою була раніше, звісно, що у кращий бік. Наші працівники навіть жартують, що у лікарні душа змінилась – стала спокійною та приємною, а вдалось це за підтримки міської влади. Лише у 2019 році окрім проведення капітального та часткового ремонтів для установи придбали 88 одиниць дороговартісного обладнання загальною вартістю 4,3 млн гривень», – повідомила директор.

Вона додала, що на покращення матеріально-технічної бази та на заходи, спрямовані на боротьбу з пандемією коронавірусу, у поточному році на заклад було спрямовано понад 6 млн. грн – це кошти з бюджету Сумської міської ОТГ (на апарати ШВЛ, деззасоби та антисептики, засоби індивідуального захисту, лікарські препарати та вироби медичного призначення, швидкі тести); резервного фонду державного бюджету (на медикаменти); благодійного фонду «Бізнес – місту» та інших благодійників (проведено ремонт мережі киснепостачання з улаштуванням нових точок під’єднання пацієнтів, на засоби індивідуального захисту, захисний одяг, обладнання та витратні матеріали).

Очільник міста зауважив, що відповідного результату вдалось досягти лише завдяки чіткому та злагодженому плану дій.

«Бачу, що позиція міської влади та сумських медиків є спільною. Ми – єдині у прагненні розвивати медицину у рідному місті. Почали ж її розбудовувати ще до впровадження медичної реформи, оскільки спрогнозували затребуваність реальних змін. Тому нове обладнання та нові умови – це пріоритетний напрямок роботи над яким працюватимемо й надалі – активно, швидко та систематично!» – підкреслив Олександр Лисенко.

У планах міської влади та керівництва КНП Центральна міська клінічна лікарня»– продовження ремонту фасаду медичного закладу та благоустрою території.