001.jpg

У Сумах розпочали ремонт автошляху по вул. Харківська за програмою «Велике будівництво», ініційованою Президентом України Володимиром ЗЕЛЕНСЬКИМ та впровадженою Урядом.

Перебіг робіт інспектували міський голова Олександр ЛИСЕНКО, народні депутати та голова облдержадміністрації Роман ГРИЩЕНКО.

Як повідомив очільник обласного центру, загальна вартість ремонту дороги по вул. Харківська становить 140 млн грн., тендер на виконання робіт виграло КП «Шляхрембуд», наразі з державного бюджету вже виділили 80 млн грн., решту коштів планують виділити з бюджету Сумської ОТГ.

Ремонт дороги проводитимуть у два етапи. Спочатку відремонтують ділянку від Харківського мосту до повороту на пр-т М. Лушпи, потім – від шляхопроводу повз ПАТ «Сумихімпром» до в'їзду в місто.

«Дорога по вул. Харківська не реконструювалась з 1982 року. Не зробити цей автошлях ми не можемо, бо це один з найбільших міських автошляхів, що має ширину – 24 м. Також на цій вулиці розташоване бюджетоутворююче підприємство, працівники якого щоденно їздять на роботу, до того ж це в'їзд у наше місто», – зауважив керманич Сум.

Окрему вдячність він висловив народним депутатам та керівництву облдержадміністрації за спільне планування та порозуміння в питанні відновлення дорожньої інфраструктури міста.

«Ремонту доріг ми завжди приділяємо особливу увагу. Те, що нам вдається зараз зробити – дуже важливо, тому що в країні карантинні заходи, і всі чомусь думають, що треба зупинити розвиток інфраструктури, натомість треба слідкувати і за дотриманням карантину, і працювати над розвитком міста», – переконаний Олександр Лисенко.

Як зауважив народний обранець, заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр КАЧУРА, попри те, що у світі зараз економічна криза та пандемія коронавірусу, те, що з державним бюджетом наразі складна ситуація, депутати від Сумщини відстояли під час прийняття бюджету фінансування ремонту цієї вулиці та інших інфраструктурних об’єктів в області. Окрім того, він наголосив, що народні депутати ретельно контролюватимуть, щоб кошти використовувалися виключно за призначенням. 

В свою чергу, народний депутат Ігор ВАСИЛЬЄВ зауважив, – ремонт цієї дорожньої артерії – початок на Сумщині, так званого, проєкту «Велике будівництво», в рамках якого також буде приділена увага будівництву та реконструкції дитячих садочків, лікарень та інших соціально вагомих об'єктів інфраструктури.

За словами головного інженера КП «Шляхрембуд» Ігоря СИДОРЕНКА, у вартість робіт включені переустановлення та заміна бордюрного каменю, заміна дорожнього покриття, яке складатиметься з трьох шарів асфальтобетону.

На ділянці дороги від Харківського мосту до повороту на пр-т М. Лушпи планується заміна тротуару з обох боків, нанесення дорожньої розмітки по всій ремонтованій ділянці дороги, заміна близько 200 дорожніх знаків і перевстановлення світлофора на перехресті вул. Харківська і вул. С. Табали.

Впевненість у проведенні якісного ремонту дороги висловила народна депутатка Тетяна РЯБУХА. За її словами, ресурс і потужності КП «Шляхрембуд», що виграло тендер, говорять самі за себе, адже дане підприємство вже підтвердило свій статус іншими відремонтованими дорогами у місті.

Як повідомив, народний депутат Микола ЗАДОРОЖНІЙ, – ремонт дороги по вул. Харківська – один з прикладів реалізації державної програми. Загалом, цього року на ремонт автошляхів області планується акумулювати від 1,6 млрд грн. до 2 млрд гривень.

Очільник Сум Олександр Лисенко запевнив, що розвиток інфраструктури міста залишається в пріоритеті, тому після вул. Харківська планується ремонт і інших автошляхів, а саме доріг по вул. Прокоф'єва, пр-т М. Лушпи, пр-т Курський, вул. Іллінська та в приватному секторі. Планують цього року відремонтувати дорогу й по вул. Брянська.