003.jpg

У Сумах із нагоди відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю в одинадцяте провели мистецько-театральну акцію «Театр на узбіччі театру».

До початку головної частини заходу у фоє розгорнули виставки поробок підопічних КУ «Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» та картин художниці, яка малює ніжками, - Дар’ї БЕЗКОСТОЇ.

А вже на сцені театру увазі глядачів представили роботи театральних студій, учасниками яких є особи з інвалідністю відділень денного перебування терцентру «Берегиня», учасників інших творчих колективів, зокрема громадських організацій «Сумська обласна організація українського товариства глухих» і «Голос вулиці», учнів спеціальної школи. Були і постановка за мотивами творів Ліни КОСТЕНКО і комедійна притча «Доросла казка», і пісні, і танцювальні композиції, і пантоміми. Загалом на сцену вийшло понад 50 людей із інвалідністю. Особливістю цьогорічного заходу стали переклад жестовою мовою та виступ зведеного колективу.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО зазначив, що, попри напружений робочий графік, щороку обов’язково відвідує мистецько-театральну акцію «Театр на узбіччі театру». Очільник міста висловив щире захоплення силою волі та наполегливістю особливих акторів, їхньою жагою жити та твори. Особливі слова подяки Олександр Лисенко адресував людям, які щодня опікуються сумчанами з інвалідністю, розкривають їхні таланти та допомагають їм розвинутись.