006.jpg

В Сумах відзначили День захисника України. Зранку керівництво міської та обласної влади спільно з військовими, волонтерами та громадськістю вшанували пам’ять Героїв покладанням квітів. Потому в обласному академічному театрі ім. М. С. Щепкіна відбулись урочистості та святковий концерт.

Зранку керівники міста та області вшанували пам'ять загиблих захисників покладанням квітів до пам'ятного знаку на честь загиблих воїнів-артилеристів та Монументу уродженцям Сумщини, які загинули в Афганській війні. Далі колоною, у супроводі військового оркестру 27-ї реактивної артилерійської бригади, учасники зібрання рушили до братської могили «Мати-Батьківщина» та Меморіалу воїнам війська польського, де також вшанували пам'ять загиблих покладанням квітів.

Заупокійний молебень, біля пам'ятного знаку воїнам, загиблим у зоні АТО, за всіма захисниками України, відслужили священники сумської єпархії ПЦУ на чолі з архієпископом Сумським і Охтирським Владикою Мефодієм. Потому присутні поклали квіти до могил загиблих воїнів, пам'ятного знаку Героям Небесної Сотні та Меморіального комплексу «Вічна Слава».

Заходи продовжились урочистостями в обласному академічному театрі ім. М.С. Щепкіна. Тут зі словами щирої вдячності за захист українських кордонів та незалежність держави до присутніх військовиків звернувся очільник Сум Олександр ЛИСЕНКО. Він відзначив, що День захисника України – це свято нескорених, адже незважаючи на всі випробування дух українського народу не вдається зламати жодному з ворогів.

«Всім тим, хто захищає цілісність України на кордонах, хто виховує нашу молодь в кращих традиціях патріотизму та розбудовує нашу державу в цей нелегкий час, щира вдячність і подяка, – сказав міський голова. – Захисники України – це ті, для кого поняття – честь, гідність, витримка і відповідальність – не просто слова. Це ті, хто готовий в будь-яку хвилину стати на захист своєї родини, народу і своєї країни. Дякуємо вам, дорогі захисники і захисниці, за можливість жити й працювати під мирним небом. Нехай Пресвята Богородиця завжди оберігає вас. Миру нам всім, любові і добра! Слава Україні!».

За сумлінне виконання службових обов'язків, високий професіоналізм, активну життєву та громадську позицію та з нагоди Дня захисника України керманич Сум Олександр Лисенко відзначив медалями, Почесними грамотами та подяками міського голови військовослужбовців та волонтерів.

Привітав усіх присутніх зі святом української армії і військовий комісар Сумського обласного військового комісаріату Валерій ІСМАЇЛОВ.

В рамках відзначення Дня захисника України на Театральній площі міста була розгорнута польова кухня, також сумчани та гості обласного центру мали нагоду оглянути виставку військової техніки, стрілецької зброї та засобів захисту.