007.jpg

Сьогодні, коли увесь православний світ святкує величне свято – Різдво Пресвятої Богородиці, у Сумах освятили новозбудований Свято-Миколаївський храм і звершили в ньому перше богослужіння.

Чин освячення храму і першу Божественну літургію звершив Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній у співслужінні архієпископа Сумського та Охтирського Мефодія.

Аби долучитися до богослужіння та спільної молитви за мир, благополуччя та достаток країни, на подвір'ї церкви зібрались сумчани, представники духовенства, керівництво міста та області.

Серед почесних гостей на відкритті були очільник Сум Олександр ЛИСЕНКО, перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО та заступник міського голови Степан ПАК, безперечний вклад яких у будівництво храму високо оцінив Митрополит Епіфаній.

Він висловив вдячність всім небайдужим людям, які долучилися до возведення церкви матеріальною і духовною підтримкою. Активних учасників будівництва храму святий Отець відзначив Грамотами за заслуги перед українською помісною церквою, побожним народом та орденом Святого Архістратига Михаїла ІІ ступеня. Таку високу нагороду отримав міський голова Олександр Лисенко.

«Від усієї громади міста Суми щиро дякую Митрополиту Епіфанію за візит. Для нас, сумчан, відкриття святого храму – дуже важлива подія, бо саме віра сьогодні дає людям підтримку і допомогу, – зауважив Олександр Лисенко. – Будівництвом храмів у Сумах ми доводимо, що ми громада єдина, релігійна, де плекають традиції та поважають одне одного. Такі події об'єднують нас на вирішення складних питань. Взаємодопомога та духовність – це ті речі, які допомагають нам у складні часи».

Під час літургії були піднесені молитви за мир в Україні та за єдність Православної Церкви. Молилися і за бійців, які захищають українські кордони.

Потому Блаженніший Митрополит Київський і всієї України провів офіційну зустріч з представникам влади міста та області. Він подякував їм за мир і спокій на Сумщині та за відсутність проявів міжконфесійної ворожнечі у суспільстві.

«Віримо, що з відкриттям храму спільнота Сум і далі зростатиме, славлячи Бога і укріплюючи в дусі український народ», – сказав Митрополит Епіфаній.