005.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО та його заступник Віра МОТРЕЧКО привітали спортивну родину сумчан із прийдешнім Днем фізичної культури та спорту.

Очільник міста зауважив, що спортивні перемоги — це результат щоденної виснажливої праці багатьох людей, тож подякував спортсменам, їхнім тренерам, ветеранів фізичної культури і спорту, фахівцям спортивної галузі за внесок у розвиток фізичної культури і спорту, за перемоги та досягнення, які прославляють місто й Україну, та привітав із прийдешнім святом.

«Дякую тренерам за те що розвиваєте фізичну культуру та спорт, виховуєте здорове покоління, а значить і здорове майбутнє. Дякую спортсменам за те, що обрали шлях, де успіх досягається потом та кров’ю. Дякую всім вам і вашим колегам за те, що присвятили свої життя справі, яка символізує , велич духу і мужність, сприяєте розвитку сфери фізичної культури і спорту, гідно продовжуєте кращі традиції видатних спортсменів-сумчан», – сказав очільник міста.

Міська влада, зазначив Олександр Лисенко, й надалі створюватиме належні умови для занять фізичною культурою та спортом: «Ми допомагатимемо вам так само, як ви допомагаєте нашій країні бути відомою». Принагідно очільник міста повідомив, що реконструкцію стадіону «Авангард» відновлять, щойно перевіряльники повернуть документацію, а МЦ «Романтика» закінчать до нового року.

Заступник міського голови також привітала присутніх з Днем фізичної культури та спорту і наголосила на тому, що одним із ключових моментів у розвитку фізичної культури та спорту для міської влади є збереження мережі ДЮСШ і тренерського складу.

З нагоди Дня фізичної культури і спорту України керівники міста вручили кращим спортсменам і тренерам, ветеранам спорту, спортивним журналістам грамотами та відзнаки, а п'яти тренерам, вихованці яких успішно представляють місто та Україну на спортивних аренах, – сертифікати на виплату персональних премій міського голови (по 10 тис. грн. кожному).

Наразі фізкультурно-оздоровчою діяльністю по місту охоплено 52616 осіб. На поточний рік з міського бюджету виділено 36, 9 млн грн. на утримання та навчально-тренувальну роботу шести дитячо-юнацьких спортивних шкіл, центру «Спорт для всіх», якому підпорядкований стадіон «Авангард», фінансову підтримку двом комунальним підприємствам та п’яти спортивним школам.

Здійснюється виплата стипендій 30 провідним спортсменам (555 тис. грн.). За ініціативи очільника міста цьогоріч започатковано виплату персональних премій міського голови видатним тренерам.

Для активного відпочинку та дозвілля дітей та молоді в міському парку ім. Кожедуба введено в експлуатацію скейт-парк. Постійно оновлюється матеріально-спортивна база клубів за місцем проживання міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», дитячо-юнацьких спортивних шкіл незалежно від форм власності.