0010.jpg

Останні 17 з понад 30 родин, ошуканих забудовником «Номак-інвест», отримали сертифікати на квартири в новобудові на вул. Інтернаціоналістів, 35.

Вітаючи новоселів, яким свого часу місцева «Еліта-центр» не надала житло і не повернула гроші, міський голова Олександр ЛИСЕНКО зазначив, що для керівництва міста було надважливо вирішити дане питання, адже це йшлось про спокій і добробут понад 30 родин.

«Питання забезпечення житлом ошуканих «Номак-інвест» вирішено – останні 17 родин отримали житло. Те, що вручення сертифікатів на квартири відбувається напередодні найбільшого державного свята, символічно, адже головна цінність держави – людина. І для міської влади потреби сумчан – наш дороговказ», – наголосив міський голова.

Голова правління ДСФУ «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Сергій КОМНАТНИЙ відзначив величезну роль міської влади, а зокрема міського голови, у вирішення питання інвесторів «Номак-інвест» і вручив Олександру Лисенку відзнаку Держмолодьжитло за особистий внесок у розвиток молодіжного житлового будівництва.

«Дякую міській владі та забудовнику, які зробили все для того, щоб люди не страждали. Сподіваюсь, що ви й надалі підтримуватимете наші житлові програмі і будете в лідерах з їх реалізації», – сказав він.

Міський голова пообіцяв, що недобудова «Номак-інвест» згодом перетвориться на новобудову. Також очільник міста запевнив, що поруч коштом міського бюджету обов’язково зведуть новий дитячий садок.

Нагадаємо, у 2006–2007 роках молоді сім'ї за програмою молодіжного житлового кредитування вклали гроші у будівництво будинку по вул. Інтернаціоналістів, 35 блок «В». Втім, житла так і не отримали: із запланованих 12 поверхів забудовник ТОВ «Номак-інвест» звів лише чотири. У 2015 році ошукані люди звернулись по допомогу до міської влади й особисто міського голови Олександра Лисенка. За його сприяння питання почало вирішуватись. У грудні того ж року міська рада ухвалила рішення про розірвання договору оренди земельної ділянки площею 4,8115 га (в районі оз. Чеха), укладеного з Сумським регіональним управлінням державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву», а у травні наступного управління капітального будівництва та дорожнього господарства провело конкурс з визначення забудовника житла в районі оз. Чеха на земельній ділянці орієнтовно площею 4,4 га, де однією з головних умов було забезпечення житлом інвесторів «Номак-інвесту».

У 2016 році вдячні сумчани під час чергового засідання виконавчого комітету вручили міському голові Олександру Лисенку та його першому заступнику Володимиру ВОЙТЕНКУ подяки за сприяння у вирішенні болючого житлового питання.