001.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО разом із профільним заступником Максимом ГАЛИЦЬКИМ та в. о. начальника відділу охорони здоров’я Оленою ЧУМАЧЕНКО проінспектував хід ремонтних робіт у комунальному неприбутковому підприємстві «Центральна міська клінічна лікарня».

Очільник Сум відвідав гінекологічне відділення, в якому ремонтують коридор та операційну, на що з міської казни спрямували 900 тис. гривень. Міський голова перевірив виконання робіт з утеплення стін підвалу корпусів закладу з улаштуванням відмостки. На це у міському бюджеті передбачили 2,2 млн гривень.

Окрім того, Олександр Лисенко оглянув сучасні діагностичну та звичайні палати, де лікуються хворі.

Керманич обласного центру переконаний, що комфортні умови в лікувально-профілактичних закладах – це половина успіху на шляху до видужання.

«Наше завдання - створити сучасні та комфортні умови для лікування сумчан. І ми поступово наближаємось до того, аби у кожному лікувальному закладі кожне відділення було відремонтоване за європейськими стандартами, мало усе необхідне устаткування та медичне обладнання, яке б ставило на ноги наших городян і їм не доводилось шукати допомоги в інших містах», – сказав Олександр Лисенко.

Позицію міського голови цілком поділяє і директор КНП «Центральна міська клінічна лікарня» Валентина ДОМІНАС, яка зауважила, що цьогоріч для розширення спектру послуг лікувальному закладу були виділені 3,4 млн грн. для закупівлі нового обладнання.

Наразі вже придбано 11 одиниць обладнання загальною вартістю 3,2 млн гривень. Зокрема, закуплений сучасний апарат УЗД (883,5 тис грн), який використовується для проведення обстеження амбулаторних та стаціонарних хворих; електронейроміограф для обстеження неврологічних хворих (279,1 тис. грн.); однокамерний тимчасовий кардіостимулятор – для надання невідкладної допомоги кардіологічним хворим на базі міського відділення (102,9 тис. грн.); ванна фізіотерапевтична для ніг (86,8 тис. грн.), апарат підводної тракції хребта – для лікування захворювань хребта шляхом витягування (300 тис. грн.).

Всі ці новопридбання, переконана фахівець, допоможуть висококваліфікованим лікарям надавати більш якісні послуги, а часом і рятувати життя сумчан.