006.jpg

В. о. міського голови Володимир ВОЙТЕНКО привітав із новосіллям дитячий будинок сімейного типу, для якого зусиллями міста та держави облаштували помешкання.

Дитячий будинок сімейного типу Олени ПОНОМАРЬОВОЇ та Сергія ГМИРІ – найновіший із трьох, що наразі функціонують у Сумах. Чотири роки тому подружжя створило прийомну сім’ю, взявши на виховання двох дітей, позбавлених батьківського піклування. Два роки потому родина поповнилась іще однією дитиною, а вже в поточному році ще чотирма, у зв’язку з чим прийомна сім’я отримала статус дитячого будинку сімейного типу. За словами Олени Пономарьової, справлятись із побутовими питаннями, маючи таку велику сім’ю, неважко, складніше спланувати день так, аби не обійти увагою кожного члена сім’ї. Наразі родина чекає ще на двох дітей. У новому для них уже виділили кімнату та встановили ліжка. Місця у новому помешканні вистачає: є сім кімнат, санвузли, душова та ванна кімната, гардеробна, простора вітальня, кухня, льох, сауна. Загальна площа будинку – 193,9 м2, земельної ділянки – 0,086 га. Таке просторе та зручне помешкання для ДБСТ знайшла Служба у справах дітей.

«Будинок затишний, світлий. Заходиш – і душа радіє. Діти виростуть тут і будуть вдячні Богу і людям, які потурбувались про те, щоб вони жили в таких гарних умовах, яких дехто з них раніше не бачив. Дякуємо тим, хто купував для нас цей будинок, і тим, хто готував його до заселення. Вдячні, що саме нам випало тут жити, і віримо, що тут завжди буде тепло та радісно», – сказала мати-вихователь.

Будинок для ДБСТ придбали за кошти державної субвенції (будинок – 2,5 млн грн., земельна ділянка –330 тис. грн.). З ініціативи очільника Сум Олександра ЛИСЕНКА, коштом міського бюджету будинок умеблювали та придбали для новоселів побутову техніку.

«Ініціатива держави була підтримана на місці та успішно реалізована. Керівництво міста турбується про дітей-сиріт, багатодітні родини та сім’ї, які не побоялись узяти на себе відповідальність про дітей, які залишились без уваги рідних – це наш прямий обов’язок як представників влади», – сказав в. о. міського голови.

Заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ розповіла, що однією з умов держави для надання житла, було те, що це мав бути новостворений ДБСТ. Користуватись помешканням родина зможе допоки матиме цей статус дитячого будинку сімейного типу.