005.jpg

У Палаці культури «Хімік» відбулись урочистості з нагоди Всесвітнього дня донора крові.

Привітати тих, хто свідомо ставиться до донорського руху і активно до нього приєднується, завітали керівництво міста та області. Зокрема, зі словами глибокої подяки до присутніх у залі донорів, волонтерів та медиків звернувся перший заступник очільника міста Володимир ВОЙТЕНКО.

«Донорський рух – це наша гордість, адже його активний розвиток став можливим завдяки свідомим людям, які розуміють наскільки важливою для потребуючих є кожна краплина крові. Міська ж влада всіляко сприяє тому, аби людей, які хотіли б здати кров і тим самим поліпшити своє здоров’я та врятувати чиєсь, ставало все більше. Задля цього ми запровадили для Почесних донорів щорічну одноразову матеріальну допомогу, яка цьогоріч сягнула 1000 грн. та надали 25% пільги на сплату житлово-комунальних послуг», – сказав посадовець.

Саме завдяки активній позиції сумчан, підтримці міської влади, Суми по праву називають донорською столицею, адже у серпні минулого року представники Національної книги рекордів зареєстрували в місті 190 донацій на тисячу населення як національний рекорд. На черзі – реєстрація світового рекорду. Тому що на сьогодні показник донацій на тисячу населення в Сумах становить 198.

«Дуже приємно, що з кожним роком охочих поділитись кров’ю заради чийогось життя стає все більше. У нашому місті неабиякої популярності набирає сімейне донорство, а це в першу чергу запорука здорового майбутнього покоління», – наголосив Володимир Войтенко.

Від імені міського голови Олександра ЛИСЕНКА посадовець вручив грамоти сумським донорам, які своїм прикладом надихають інших долучатись до порятунку людських життів.