004.jpg

У Сумах відбулась низка масових культурних заходів, присвячених відзначенню Дня Європи в Україні.

Розпочались вони на майдані Незалежності, де члени усіх євроклубів міста взяли участь у флеш-мобі «Еко-Сумки для Еко-Сум».

Зроблені власноруч торбинки з еко-матеріалів учасники флеш-мобу одночасно підняли догори, тим самим демонструючи прагнення молоді міста долучитись до вирішення проблеми забруднення довкілля, яка нині є однією з найактуальніших в Європі.

Цій темі була присвячена і робота європейського містечка, яке розгорнулось у сквері імені Тараса Шевченка. Тут євроклуби розташували локації, відвідавши які треба було взяти участь в інтерактивному міні-квесті та отримати символічний подарунок. Окрім того у кожні із локацій усім охочим пропонували придбати еко-торбинки.

Це залюбки зробив і міський голова Олександр ЛИСЕНКО, який придбав не одну, а одразу декілька таких торбинок. Також очільник Сум долучився до конкурсів, які для усіх присутніх організували євроклубівці.

Міський голова привітав сумчан із Днем Європи, до відзначення якого в Сумах щороку долучається все більше містян.

«Україна – це спроможна європейська країна зі своїми традиціями, надбаннями та поглядами. Ми з вами – європейці не лише географічно, але й ментально. І про це не можна забувати, а, навпаки, потрібно цим пишатись. Тому вітаю з Днем Європи кожного сумчанина», – сказав Олександр Лисенко.

Продовжилось свято фестивалем «Барви рідного міста» у міському парку ім. Кожедуба, де відбулась презентація національних меншин та земляцтв іноземних студентів. Для справжніх гурманів тут пропонували страви національної кухні, а серед розваг – концертну програму та дискотеку.