006.jpg

Представники міської влади ознайомили послів країн Балтії з роботою КУ «Центр учасників бойових дій».

Очільник міста Олександр ЛИСЕНКО, його заступник Альона ДМІТРЄВСКАЯ, директор департаменту соціального захисту населення Тетяна МАСІК та директор комунальної установи Олександр МОРДВАНЮК провели Надзвичайного та Повноважного Посла Латвійської Республіки в Україні Юріса ПОЙКАНСА, Надзвичайного і Повноважного Посла Литовської Республіки в Україні Марюса ЯНУКОНІСА, Надзвичайного і Повноважного Посла Естонської Республіки в Україні Герта АНТСУ приміщеннями Центру учасників бойових дій, розповіли про його діяльність, та плани щодо подальшого розвитку.

Очільник установи повідомив, що вже зареєстрували майже 1400 відвідувачів. Центр надає учасникам бойових дій, учасникам АТО/ООС та членам їхніх сімей, членам сімей загиблих різноманітний спектр послуг – від психологічного консультування до фізичної реабілітації. Торік на утримання установи з міського бюджету спрямували 2,3 млн грн., на поточний запланували 3,5 млн гривень.

Знайомлячи гостей із роботою Центру учасників бойових дій, очільник міста розповів про пільги та соціальні гарантії, які надали учасникам бойових дій на місцевому рівні, зокрема, детально зупинився на програмі забезпечення житлом учасників АТО і ООС. Міська влада, зазначив Олександр Лисенко, налаштована на всебічну підтримку даних категорій містян.

«Коли хлопці повертаються з фронту, ми повинні першими, разом із їхніми рідними, приходити їм на допомогу. І цей Центр, і відповідні міські програми – це наша подяка воїнам за те, що територіальну цілість держави та нашу незалежність. Центр учасників бойових дій – заклад, яким може пишатись вся Україна. Але ми на цьому не зупиняємо і прагнемо до вдосконалення», – зазначив Олександр Лисенко.

Закордонні гості схвально відгукнулись про установу, зауваживши, що це може стати прикладом для інших регіонів, та заявили про готовність шукати можливості співпраці у напрямку допомоги воїнам. Останнє і стало головною темою «круглого столу», які провели після оглядин Центру.